Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Πως συνδέονται σκοτάδι και παχυσαρκία! - Τι πρέπει να κάνεις για να αποφύγεις τα περιττά κιλά!

15 Νοεμβρίου 2017 09:57
Πως συνδέονται σκοτάδι και παχυσαρκία! - Τι πρέπει να κάνεις για να αποφύγεις τα περιττά κιλά!

Ο χειμώνας είναι η εποχή που το σκοτάδι υπερτερεί του ήλιου.

Οι ημέρες γίνονται μικρότερες, οι άνθρωποι δεν βγαίνουν όσο έβγαιναν το καλοκαίρι, και οι ώρες που περνάμε στο σπίτι, αυξάνονται.

Η έλλειψη ηλιακής ακτινοβολίας, συνδέεται άμεσα με την ψυχολογία μας, αφού κατά την έκθεσή μας στον ήλιο, βομβαρδιζόμαστε με ορμόνες, κυρίως ενδορφίνες, που μας προκαλούν την όρεξη για κοινωνική ζωή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προσοχή: Νέα στάση εργασίας στο Μετρό για σήμερα! Δείτε πότε

Οι ερευνητές προσπάθησαν να βρουν πως συνδέεται το σκοτάδι με την αύξηση των κιλών. Και κατέληξαν πως η αύξηση κιλών είναι 10 φορές πιο πιθανό να συμβεί το χειμώνα. Η έλλειψη ήλιου οδηγεί το κόσμο σε μια προσωρινή παραίτηση.

Αδιαφορούν για την εικόνα τους, ενώ αυξάνεται η επιθυμία τους για φαγητά πλούσια σε λίπος. Συνδέεται και με την πτώση της θερμοκρασίας, αλλά το σκοτάδι είναι αυτό προκαλεί ανισορροπία στον οργανισμό μας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θρίλερ από την κακοκαιρία στη Νέα Πέραμος: Ανέβηκαν στα φορτηγά για να μην πνιγούν! (photos+videos)

Επίσης μεγάλη διαφορά στα στατιστικά, είχαν όσοι είχαν ήδη παραπάνω κιλά. Η αύξηση των κιλών σε αυτή τη κατηγορία, αυξάνεται πολύ περισσότερο, από αυτούς που ελέγχαν τα κιλά τους τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Σαν λύση στη αύξηση κιλών, προτείνουν τη επιμονή στη κοινωνική ζωή, την μείωση των ωρών παρακολούθησης τηλεόρασης, ακόμα και την επίσκεψη σε ψυχολόγο. Αφού πολλές από τις θερμίδες που λαμβάνουμε, δεν είναι αποτέλεσμα πείνας, αλλά κακής ψυχολογικής διάθεσης.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share