Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τελικά κάνει να τρώμε το βράδυ ή όχι;

14 Νοεμβρίου 2017 18:08
Τελικά κάνει να τρώμε το βράδυ ή όχι;

Ένα θέμα το οποίο διχάζει πολύ κόσμο, ιδιαίτερα εκείνους που ασχολούνται με τον έλεγχο του βάρους τους και πολλές φορές οδηγούνται σε λάθος τακτικές στη διατροφή τους δίχως θετικά αποτελέσματα, είναι το αν πρέπει να φάμε βραδινό ή όχι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nomads: "Έπεσε" το Twitter για την υποψηφιότητα Ζαμπίδη! Το απίστευτο κράξιμο για τον Iron Mike και η... αποθέωση!

Όπως και όλα τα υπόλοιπα γεύματα της ημέρας, έτσι και το βραδινό είναι το ίδιο σημαντικό. Το βραδινό είναι το τελευταίο γεύμα πριν κοιμηθούμε και γι΄αυτό πρέπει να φάμε κάτι, καθώς θα μείνουμε αρκετές ώρες νηστικοί. Αν φάμε ένα ελαφρύ γεύμα για παράδειγμα στις 8-9 και κοιμηθούμε στις 11 για 6-8 ώρες, αυτό είναι μια σωστή επιλογή.

Φανταστείτε αν έχουμε να φάμε από το απόγευμα και δεν φάμε κάτι για βραδινό πόσες ώρες θα παραμείνουμε νηστικοί! Αυτό είναι κάτι το«εγκληματικό» θα έλεγα για τον οργανισμό μας. Δυστυχώς, είναι κάτι που συμβαίνει και πολλοί άνθρωποι επιλέγουν αυτόν τον τρόπο για να χάσουν βάρος, όμως αυτός δεν είναι υγιεινός και σωστός τρόπος για την απώλεια βάρους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nomads: Τι είδαμε χτες; Το άδειασμα του Πίντζη στον Ζαμπίδη και τα δάκρυα του Μαυρίδη! Ποια ομάδα κέρδισε την ασυλία; Ο πρώτος υποψήφιος προς αποχώρηση! (videos)

Πολλοί, νομίζοντας ότι έτσι προσέχουν την διατροφή τους και ελέγχουν το σωματικό τους βάρος, παύουν να τρώνε βραδινό γεύμα. Αυτό που χρειάζεται για να μην έχει αρνητικά αποτελέσματα το βραδινό μας γεύμα για την υγεία και το σωματικό βάρος είναι απλά η προσοχή στο χρόνο, αλλά και στη ποσότητα κατανάλωσης. Ένα μικρό κι ελαφρύ γεύμα νωρίς το βράδυ (8-9 η ώρα) μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ στον έλεγχο του βάρους, αλλά και στη ποιότητα του ύπνου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκλειστικό! Τα ουρλιαχτά γνωστής Ελληνίδας παρουσιάστριας στον σύντροφό της έξω από νυχτερινό κέντρο της Αθηνάς!

Αποφεύγουμε, λοιπόν, τα βαριά και δύσπεπτα φαγητά, καθώς δεν ωφελούν στον έλεγχο και στην απώλεια του βάρους. Τρώμε μικρότερη μερίδα από το μεσημεριανό και φροντίζουμε όπως κι με όλα τα γεύματα να πίνουμε ένα ποτήρι νερό. Τέλος, όταν τρώμε το βραδινό μας δεν ξεχνάμε να μην ξαπλώσουμε ποτέ κατευθείαν και κοιμηθούμε γιατί υπάρχει κίνδυνος παλινδρόμησης.

Πηγή:yang.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share