Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αυτοί είναι οι ξηροί καρποί που μειώνουν τον κίνδυνο για έμφραγμα και εγκεφαλικό!

14 Νοεμβρίου 2017 14:30
Αυτοί είναι οι ξηροί καρποί που μειώνουν τον κίνδυνο για έμφραγμα και εγκεφαλικό!

Μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρδιαγγειακή ή στεφανιαία νόσο έχουν οι άνθρωποι που καταναλώνουν συχνά ξηρούς καρπούς και συγκεκριμένα καρύδια και φιστίκια σε σχέση με εκείνους που τρώνε ελάχιστους ή καθόλου ξηρούς καρπούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nomads - διαρροή: Αυτό είναι το σημερινό αγώνισμα ατομικής ασυλίας! Διέρρευσαν φωτογραφίες!

Τα παραπάνω αποτελεί συμπέρασμα μιας νέας αμερικανικής επιστημονικής έρευνας με επικεφαλής τη διατροφολόγο Μάρτα Γκούας-Φερέ της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, η οποία ανέλυσε στοιχεία για πάνω από 210.000 ανθρώπους και για μια περίοδο έως 32 ετών.

Η μελέτη διαπίστωσε μια αντίστροφη σχέση ανάμεσα στην κατανάλωση των ξηρών καρπών και στα περιστατικά εμφραγμάτων, εγκεφαλικών και άλλων καρδιαγγειακών παθήσεων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκλειστικό! Νέο πρόσωπο στο πάνελ της Ελένης Μενεγάκη! Η αλλαγή και η μεταφορά…

Για παράδειγμα, όσοι έτρωγαν καρύδια μία ή περισσότερες φορές την εβδομάδα, είχαν κατά μέσο όρο 19% μικρότερο κίνδυνο για καρδιαγγειακή νόσο και 21% μικρότερο κίνδυνο για στεφανιαία νόσο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Κυκλώνας ενδέχεται να χτυπήσει την Ελλάδα..." - Σοκάρει ο Σάκης Αρναούτογλου!

Όσοι έτρωγαν δύο ή περισσότερες φορές φιστίκια μέσα στην εβδομάδα, είχαν 13% μικρότερο καρδιαγγειακό κίνδυνο και 15% μικρότερο κίνδυνο για στεφανιαία, σε σχέση με όσους δεν έτρωγαν ποτέ ξηρούς καρπούς.

Εκείνοι που έτρωγαν πέντε ή περισσότερες μερίδες ξηρών καρπών άλλου είδους κάθε εβδομάδα, είχαν 14% μικρότερο κίνδυνο για καρδιαγγειακή νόσο και 20% μικρότερο κίνδυνο για στεφανιαία νόσο της καρδιάς ειδικότερα.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο περιοδικό του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας (Journal of American College of Cardiology).

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share