Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Κράνμπερις: Οι ευεργετικές ιδιότητες που προσφέρουν στον οργανισμό!

13 Νοεμβρίου 2017 09:36
Κράνμπερις: Οι ευεργετικές ιδιότητες που προσφέρουν στον οργανισμό!

Δεν τα πιάνει το μάτι σου αλλά είναι τόσο θαυματουργά όσο δεν φαντάζεσαι. Μπορείς πλέον να βρεις παντού τα κράνμπερις, να τα βάζεις στη βρόμη σου το πρωί, στο γιαούρτι σου το απόγευμα ή το βράδυ, ή και να τα τρως σκέτα ως σνακ στα ενδιάμεσα της δουλειάς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Ξαναχτύπησαν" οι ληστές που διέρρηξαν το σπίτι Ντέμη - Βανδή! Ποιους λήστεψαν αυτή την φορά;

Γιατί είναι όμως τόσο σημαντικό να τα εντάξεις στη διατροφή σου;

Βλέπεις, τα κράνμπερις αποτελούν μια καλή πηγή κηκιδικoύ οξέος (ellagic acid), η οποία είναι μια αντιοξειδωτική ουσία με αντικαρκινική δράση.

Επιπλέον, αυτά τα σούπερ φρουτάκια είναι και καλή πηγή φλαβονοειδών, τα οποία εμποδίζουν τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες, όπως ο καρκίνος και οι καρδιακές παθήσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nomads: Τι είδαμε χτες; Άγριος καυγάς Μαυρίδη – Ζώη, η ανακοίνωση του Γρηγόρη για την αποχώρηση της Πηλιάκη και η απόφαση του Πίντζη! Ποια ομάδα πήγε βίλα; (video)

Οι δε βιταμίνες που περιέχουν, βιταμίνες B και C, είναι άκρως ωφέλιμες για τον οργανισμό σου.

Συνεπώς, λιγότερες πιθανότητες για ασθένειες, καλύτερη ζωή, περισσότερα χρόνια!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτο "ξύλο" αυτή την ώρα στον ΗΣΑΠ! Τι συμβαίνει;

Τελευταίο όφελος αλλά τόσο σημαντικό: Τα κράνμπερις και ο χυμός τους είναι ό,τι πρέπει για όσες υποφέρουν από ουρολοιμώξεις. Μαζί με την αντιβίωση που θα πάρεις ούτως ή άλλως όταν σε πιάσουν τα ενοχλητικά συμπτώματα, καλό είναι να καταναλώνεις δύο ποτήρια χυμό κράμπερι ενώ εάν έχεις προδιάθεση προληπτικά μπορείς να πίνεις από ένα ποτήρι κάθε μέρα.

Και μετά έλα πες μου, είναι ή δεν είναι θαυματουργά;

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share