Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Βάζεις αποσμητικό πριν το γυμναστήριο; Μετά από αυτό θα σταματήσεις!

19 Οκτωβρίου 2017 21:40
Βάζεις αποσμητικό πριν το γυμναστήριο; Μετά από αυτό θα σταματήσεις!

Ιδρώνεις πολύ στο διάδρομο ή σε οποιοδήποτε μηχάνημα αεροβικής άσκησης; Ιδρώνεις πολύ στις γενικότερες αεροβικές ασκήσεις; Ιδρώνεις ακόμα και στα βάρη; Δεν είναι κακό!

Οι επιστήμονες λένε ότι είναι καλό, εκτός βέβαια από κάποιες παθολογικές περιπτώσεις. Βέβαια η αγωνία για το πώς μυρίζουμε μας κυριεύει με αποτέλεσμα να βάζουμε πολύ αποσμητικό πριν πάμε στο γυμναστήριο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ανατριχιαστική κατάθεση της Βάιας Οικονόμου μετά τον εντοπισμό της! Δεν φαντάζεστε γιατί κρυβόταν!

Ποιο είναι το νόημα όμως να βάζουμε αποσμητικό, όταν ο λόγος που πάμε στο γυμναστήριο είναι για να ιδρώσουμε;

Στατιστικά πληρώνουμε πολλά σε αποσμητικά, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να σταματήσουμε τον ιδρώτα ή να τον κάνουμε να μην μυρίζει άσχημα. Βέβαια η προσπάθεια καταπολέμησης του ιδρώτα δεν είναι νέο φαινόμενο.

Ρεπορτάζ των New York Times, αναφέρει ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι εφηύραν το μπάνιο με αρωματικές ουσίες, για να καταπολεμήσουν αυτό που θέλουμε και εμείς σήμερα, τη δυσοσμία του ιδρώτα. Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι το πρώτο αποσμητικό κατασκευάστηκε το 1888 και λεγόταν «Mum».

Ο ιδρώτας όμως που εκκρίνει το δέρμα μας είναι άοσμος και αποτελείται από νερό, ουρία, μεταλλικά άλατα και άλλα. Επομένως από πού προέρχεται η δυσάρεστη οσμή;

Οι αιτίες είναι πολλές, όταν ο ιδρώτας παραμένει πολλές ώρες στο δέρμα π.χ. στις μασχάλες, τότε αναπτύσσονται τα βακτηρίδια που δημιουργούν μια δυσάρεστη οσμή.

Αλλες αιτίες είναι η έλλειψη υγιεινής, η κακή ψυχολογική κατάσταση, η κατανάλωση κάποιων τροφών όπως το σκόρδο, το κρεμμύδι, πολλά μπαχαρικά, ο καφές, το αλκοόλ και άλλα, η λήψη κάποιας φαρμακευτικής αγωγής καθώς και κάποιες παθήσεις του οργανισμού.

Σημειώνουμε ότι υπάρχει και ο κίνδυνος της ανοσίας! Το σώμα μας έχει τη δυνατότητα να προσαρμόζεται. Συγκεκριμένα, έχει τη δυνατότητα να «αποσυνδέσει» συγκεκριμένους ιδρωτοποιούς αδένες και να παράγει επιπλέον ιδρώτα σε άλλους. Επομένως δεν έχει νόημα να βάζουμε αποσμητικό.

Βέβαια σε αυτόν τον κόσμο υπάρχουν και οι τυχεροί που δεν μυρίζουν, επομένως δεν χρειάζονται τα αποσμητικά. Βέβαια υπάρχουν και οι άλλοι που έχουν αλλεργία στο οινόπνευμα που περιέχουν τα αποσμητικά.

Ο ιδρώτας πάντως δεν σταματάει από τα αποσμητικά. Το σώμα και φυσικά οι αδένες υπερτερούν! Σύμφωνα με τις οδηγίες του FDA των ΗΠΑ, ένα αποσμητικό μπορεί να μειώνει την παραγωγή ιδρώτα μόνο κατά 20%.

Επίσης σύμφωνα με έρευνες το να βάλεις αποσμητικό πριν γυμναστείς είναι σαν να δένεις τα παπούτσια σου μεταξύ τους πριν πας για τρέξιμο. Σαμποτάρεις δηλαδή την πρόοδό σου!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οδηγεί αμέριμνος και ο δρόμος...τελειώνει! Εφιαλτικό video!

Το γυμναστήριο είναι ένα μέρος όπου θα πρέπει να αισθάνεσαι ελεύθερη να ιδρώνεις όσο χρειάζεται.

Είναι απαραίτητο να ιδρώσεις για να απελευθερώσεις τις τοξίνες από το σώμα σου και να μην υπερθερμανθείς.

Θυμίσου ότι ο ιδρώτας είναι καλός. Ο ιδρώτας σημαίνει ότι κάνεις καλή αερόβια άσκηση. Μάλιστα, όσο πιο γυμνασμένη είσαι, τόσο περισσότερο τείνεις να ιδρώνεις. Οσο βελτιώνεται η φυσική σου κατάσταση, τόσο ο οργανισμός σου θα παράγει ιδρώτα.

Eτσι, δεν υπάρχει κανένας λόγος να προσπαθείς να σταματήσεις το σώμα σου να ιδρώνει.

πηγή: bovary.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share