Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πώς θα χάσετε κιλά μετά τα 40; - Εύκολες και πρακτικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν!

18 Οκτωβρίου 2017 17:34
Πώς θα χάσετε κιλά μετά τα 40; - Εύκολες και πρακτικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν!

Εάν είστε άνω των 40 ετών, ίσως έχετε παρατηρήσει ότι είναι πιο εύκολο να πάρετε κιλά και πιο δύσκολο να τα χάσετε, σε σχέση με παλαιότερα.

Οι αλλαγές στο επίπεδο δραστηριότητας, οι διατροφικές σας συνήθειες και οι ορμόνες σας μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στον τρόπο με τον οποίο το σώμα αποθηκεύει το λίπος. Παρόλα αυτά μερικά απλά βήματα μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε πιο εύκολα τα κιλά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκ: Εγκληματική ενέργεια πίσω από την εξαφάνιση της καθηγήτριας στην Θεσσαλονίκη!

Καταναλώστε φρούτα και λαχανικά. Μετά την ηλικία των 40 χρειάζεστε ακόμα περισσότερο τις συγκεκριμένες τροφές. Η κατανάλωσή τους αυξάνει το αίσθημα του κορεσμού και σας παρέχει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Προσπαθήστε να έχετε σε κάθε σας γεύμα ένα πιάτο σαλάτα και να τρώτε για σνακ φρούτα εποχής.

Μην παραλείπετε το πρωινό. Οι εδικοί συμφωνούν ότι ένα υγιεινό και ισορροπημένο πρωινό μπορεί να βοηθήσει ώστε να περιοριστεί η μεσημεριανή πείνα αλλά και η επιθυμία για γλυκό.

Μαγειρέψτε υγιεινά γεύματα. Οι περισσότερες από τις θερμίδες που παίρνετε προέρχονται από τον τρόπο που ετοιμάζετε τα φαγητά. Και μπορεί κάποτε να μην είχατε πρόβλημα με το βάρος, ωστόσο μετά τα 40 ο μεταβολισμός αλλάζει, με αποτέλεσμα να πρέπει να είστε πιο προσεκτικές στον πώς μαγειρεύετε. Παραλείψτε τα τηγανιτά, τις κρεμώδεις σάλτσες και τα κορεσμένα λιπαρά.

Μειώστε τις μερίδες. Καθώς μεγαλώνετε ίσως χρειαστεί να τρώτε λιγότερο από ό,τι συνηθίζατε. Έτσι για να χάσετε κιλά θα πρέπει να μειώσετε ακόμη περισσότερο τις μερίδες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Βρε άι παράταμε μωρή» - Απίστευτα μπινελίκια της Δήμητρα Παπαδοπούλου στην Ελένη Μενεγάκη on air! (video)

Διαβάστε εδώ: Θέλετε να φαίνεστε νεότεροι και να είστε υγιείς; Αυτό είναι το μυστικό

Γυμναστείτε. Όσο μεγαλώνουμε χάνουμε όλο και περισσότερη μυϊκή μάζα, με αποτέλεσμα να επιβραδύνεται ο μεταβολισμό και να γίνεται πιο δύσκολη η προσπάθεια απώλειας βάρους. Είναι λοιπόν σημαντικό για τη γενική υγεία αλλά και για να χάσετε κιλά, να ασκείστε τουλάχιστον 3 με 4 φορές την εβδομάδα.

Κοιμηθείτε σωστά. Μετά την ηλικία των 40 υπάρχουν πολλοί παράγοντες που δυσκολεύουν τον ύπνο, όπως είναι το άγχος, προβλήματα υγείας, η εμμηνόπαυση. Όμως εάν δεν κοιμάστε σωστά έχετε μεγαλύτερες πιθανότητες να πάρετε κιλά. Προσπαθήστε να χαλαρώσετε και να δημιουργήσετε το ιδανικό περιβάλλον για έναν ποιοτικό ύπνο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nomads: Θα πάθετε πλάκα μόλις δείτε τον 24χρονο κούκλο σύντροφο της Νατάσας Καλογρίδη! (photos)

Ελέγξτε το θυρεοειδές σας. Αν τρώτε υγιεινά και ασκείστε και εξακολουθείτε να μην μπορείτε να χάσετε βάρος, ίσως έχετε πρόβλημα με το θυρεοειδή σας. Εάν ο θυρεοειδής δεν λειτουργεί σωστά, εκτός από την αύξηση του σωματικού βάρους, μπορεί επίσης να προκαλέσει κόπωση, πόνο στις αρθρώσεις ή στους μυς και κατάθλιψη.

Πηγή: jenny.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share