Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Γιατί δεν πρέπει να παίρνεις το κινητό σου στην τουαλέτα!

12 Οκτωβρίου 2017 19:35
Γιατί δεν πρέπει να παίρνεις το κινητό σου στην τουαλέτα!

Μια καθημερινή συνήθεια που έχουν οι περισσότεροι μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη για την υγεία.

Το κάνουν όλοι. Οκ -για να μην είμαι και απόλυτη (δεν είμαι στα σπίτια σας)- σχεδόν όλοι. Μερικοί δεν πάνε καν χωρίς αυτό καθιστώνταςάρρηκτο τον δεσμό τουαλέτας-κινητού.

Ειδικά για όσους περνούν περισσότερο χρόνο σε αυτό το δωμάτιο του σπιτιού, το κινητό αποτελεί το μέσο ψυχαγωγίας τους, είτε επειδή θα χαζέψουν στα social media, είτε επειδή θα παίξουν παιχνίδι, είτε επειδή θα επικοινωνήσουν με τους φίλους τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Είναι δολοφονία" - Ραγδαίες εξελίξεις σε εξαφάνιση που συγκλονίζει το "Φως στο Τούνελ" εδώ και 5 χρόνια!

«Το να αγγίζετε το κινητό σας κατά τη διάρκεια της παραμονή σας στην τουαλέτα και πριν το πλύσιμο των χεριών σας δεν είναι καλή ιδέα», λέει ο δρ. Paul Matewele, μικροβιολόγος του London Metropolitan University.

Όχι εξαιτίας της λεκάνης, αλλά εξαιτίας του κινητού. Ναι , σωστά διαβάσατε, του κινητού.

Όπως επισημαίνει ο δρ. Matewele, το κινητό, επειδή ακριβώς το μεταφέρουμε παντού, γίνεται φορέας μικροβίων σε όλο το σπίτι. Η συνεχής χρήση του, ακόμα και στην τουαλέτα, σημαίνει ότι εκτίθεται σε περιοχές με πολλά μικρόβια, όπως τα αιωρούμενα μικρόβια στην τουαλέτα, ειδικά αφού τραβήξετε το καζανάκι.

Από το κάθισμα της τουαλέτας, μέχρι το πόμολο της πόρτας και τις βρύσες, μπορεί να υπάρχουν μικρόβια όπως το E. Coli. Αυτά, με τη σειρά, μπορεί να προκαλέσουν λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος και εντερικές ασθένειες», αναφέρει ο δρ. Matewele. Και κάπως έτσι καταλήγετε με γαστρεντερικές διαταραχές ή προβλήματα στο αναπνευστικό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τηλεθέαση Πρωινό VS Κου Κου: Την έκανε σκόνη την Κατερίνα Καραβάτου η Φαίη Σκορδά!

Σε κάθε περίπτωση, βεβαιωθείτε ότι πλένετε σχολαστικά τα χέρια σας πριν και μετά από οποιαδήποτε επίσκεψη στην τουαλέτα. Ταυτόχρονα, καλό είναι να απολυμαίνετε συχνά τόσο τις επιφάνειες του μπάνιου σας (με το γνωστό τρόπο-χλωρίνη κ.λπ.) όσο και την οθόνη του κινητού σαςτηλεφώνου (με λίγο βαμβάκι με οινόπνευμα), αφού οι ιοί επιβιώνουν για αρκετές εβδομάδες σε ξηρές επιφάνειες, όπως αυτή του τηλεφώνου.

πηγή: bovary.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share