Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Τα απίστευτα οφέλη της γυμναστικής στον οργανισμό μας! - Μια ώρα γυμναστική την εβδομάδα κάνει «θαύματα»!

11 Οκτωβρίου 2017 17:15
Τα απίστευτα οφέλη της γυμναστικής στον οργανισμό μας! - Μια ώρα γυμναστική την εβδομάδα κάνει «θαύματα»!

Το γεγονός ότι δεν έχεις ελεύθερο χρόνο μέσα στην καθημερινότητά σου ώστε να βολέψεις και 1-2 ώρες γυμναστικής είναι συχνά το πιο ισχυρό αντικίνητρο για να μην είσαι συνεπής σε ένα εντατικό πρόγραμμα προπόνησης.

Σύμφωνα όμως με μία πρόσφατη επιστημονική έρευνα έστω και μία ώρα την εβδομάδα κάνει το θαύμα. Όχι τόσο στο κορμί, αλλά στο μυαλό σου, συγκεκριμένα στην ψυχολογία σου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τεράστια ανάσα: Επίδομα - δώρο 350 ευρώ! Ποιοι το δικαιούνται;

Η Αμερικανική Επιθεώρηση της Ψυχιατρικής δημοσίευσε έρευνα το πόρισμα της οποίας είναι το εξής: Μία ώρα σωματική άσκηση την εβδομάδα μειώνει δραστικά την πιθανότητα εμφάνισης κατάθλιψης.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 33.000 ατόμων. Το 44% αυτών είχαν από μικρή έως και μικρή ροπή προς καταθλιπτικά επεισόδια. Το κοινό τους χαρακτηριστικό; Δεν γυμνάζονταν καθόλου.

Στον αντίποδα, εκείνοι που αθλούνταν 1-2 φορές την εβδομάδα και η ψυχολογία τους ήταν σε φυσιολογικά ή πολύ καλά επίπεδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ; Έσκασε τώρα: Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί άρον άρον πολύ γνωστό τρόφιμο από τα σούπερ μάρκετ!

Η γυμναστική αποτελεί ισχυρό παράγοντα ευτυχίας, "φάρμακο" όχι μόνο για ασθένειες, αλλά, και για την ψυχή σου. Η θεραπευτική της διάσταση οφείλεται σε βιοχημικές αλλαγές και κυρίως στην έκκριση ορμονών, όπως είναι η σεροτονίνη και οι ενδορφίνες και συμβάλλει κατευναστικά σε περιπτώσεις στρες και θυμού.

Ο επικεφαλής επιστήμονας της έρευνας, Samuel Harvey επισήμανε πως το 12% των περιπτώσεων που είχαν διαγνωσθεί με κατάθλιψη θα την είχαν αποφύγει αν ξέκλεβαν έστω και μία ώρα την εβδομάδα για να γυμναστιούν.

Και κάπως έτσι το τζόγκινγκ γίνεται το πιο ισχυρό αντικαταθληπτικό!

Πηγή: ladylike.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share