Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να παραλείπουμε το πρωινό! - Ποιες οι επιπτώσεις στην υγεία μας

4 Οκτωβρίου 2017 14:54
Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να παραλείπουμε το πρωινό! - Ποιες οι επιπτώσεις στην υγεία μας

Το πρωινό είναι ένα από τα σημαντικότερα γεύματα της ημέρας και η παράλειψή του έχει επιπτώσεις τόσο στο βάρος και τον μεταβολισμό όσο και στην υγεία του οργανισμού, σύμφωνα με έρευνες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survival Secret - τηλεθέαση: Στα τάρταρα το ριάλιτι της Κουρούτας! Το Nomads του βάζει "λουκέτο"!

Πρόσφατη ισπανο-αμερικανική επιστημονική έρευνα διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που δεν τρώνε πρωινό, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο σκλήρυνσης και στένωσης των αρτηριών τους, λόγω της συσσώρευσης αθηρωματικής πλάκας στα εσωτερικά τοιχώματα, κάτι που αυξάνει την πιθανότητα εμφράγματος ή άλλου καρδιαγγειακού προβλήματος.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή Χοσέ Πενάλβο της Σχολής Επιστημών Διατροφής του Πανεπιστημίου Ταφτς, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας,ανέλυσαν στοιχεία για πάνω από 4.000 άτομα.

Διαπιστώθηκε ότι η αθηροσκλήρωση ήταν συχνότερη μεταξύ όσων παρέλειπαν το πρωινό και έπιναν μόνο καφέ, χυμό ή άλλο μη αλκοολούχο ρόφημα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φωτογραφίες - ντοκουμέντο: Εδώ ήταν το μπουντρούμι που είχαν φυλακισμένο τον Μιχάλη Λεμπιδάκη! (photos)

Οι άνθρωποι αυτοί ως ομάδα, εκτός από τους περισσότερους παράγοντες καρδιομεταβολικού κινδύνου, είχαν επίσης τη μεγαλύτερη περιφέρεια μέσης, τον μεγαλύτερο δείκτη μάζας σώματος, την υψηλότερη αρτηριακή πίεση, τα υψηλότερα λιπίδια και τα μεγαλύτερα επίπεδα σακχάρου (γλυκόζης) στο αίμα τους. Ήταν επίσης πιθανότερο να είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, να πίνουν πολύ αλκοόλ και να καπνίζουν.

Από την άλλη, τον μικρότερο κίνδυνο αθηροσκλήρωσης είχαν ως ομάδα όσοι έτρωγαν «γερό» πρωινό, από το οποίο έπαιρναν τουλάχιστον το 20% των θερμίδων της μέρας.

«Οι άνθρωποι που δεν τρώνε πρωινό, συνήθως ακολουθούν ένα γενικότερο ανθυγιεινό τρόπο ζωής. Η νέα μελέτη δείχνει ότι η παράλειψη του πρωινού είναι μια κακή συνήθεια που, αν κανείς εγκαταλείψει, θα μειώσει τον κίνδυνο για την καρδιά του», δήλωσε η καρδιολόγος δρ Βαλεντίν Φούστερ, που είναι και αρχισυντάκτρια του «Journal of American College of Cardiology».

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share