Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Παίρνει μια χούφτα μαγιονέζα και την απλώνει στην κοιλιά της... το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει!

28 Σεπτεμβρίου 2017 15:36
Παίρνει μια χούφτα μαγιονέζα και την απλώνει στην κοιλιά της... το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει!

Η μαγιονέζα που αγοράζουμε από το σούπερ μάρκετ, παρασκευάζεται με σογιέλαιο, νερό, αυγά, ξύδι, αλάτι, ζάχαρη και συμπυκωμένο χυμό λεμονιού. Μπορεί να είστε εξοικειωμένοι με τη μαγιονέζα στα σάντουιτς, αλλά ίσως να μην γνωρίζετε ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με άλλους τρόπους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα στην αγορά: Από τα χέρια του Γιάννη Αλαφούζου περνάει σε εκείνα του Βαγγέλη Μαρινάκη;

Μην τη περιορίζετε στη χρήση της κουζίνας. Δοκιμάστε αυτές τις 15 έξυπνες και εκπληκτικές χρήσεις της μαγιονέζας:

1. Ανακουφίστε το δέρμα από ηλιακό έγκαυμα

Αντικαταστήστε την αλόη με μαγιονέζα για να ανακουφίσετε το ηλιακό έγκαυμα.

2. Μαλακώστε τα πετσάκια των νυχιών

Βυθίστε τα νύχια σας σε μαγιονέζα για 5 λεπτά για να μαλακώσετε τα πετσάκια. Είναι ένας πολυτελής τρόπος για να κάνετε μανικιούρ στο σπίτι.

3. Χρησιμοποιήστε μαγιονέζα αντί για κοντίσιονερ μαλλιών

Αποκτήστε λαμπερά και υγιή μαλλιά με τη χρήση μαγιονέζας ως κοντίσιονερ.

4. Σκοτώστε τις ψείρες

Μία ασυνήθιστη χρήση της μαγιονέζας είναι ως θεραπεία για ψείρες. Κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής με μαγιονέζα, καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε τη μαγιονέζα να δράσει όλη τη νύχτα. Ξεπλύνετε το επόμενο πρωί.

5. Ενυδατώστε το ξηρό δέρμα

Το λάδι και το ξύδι στη μαγιονέζα τα καθιστούν θαυμάσια ενυδατικά στοιχεία για το ξηρό δέρμα. Η Rachel Ray συνιστά να εφαρμόσετε μαγιονέζα σε ξηρό δέρμα και να την αφήσετε να εμποτίσει για 10 λεπτά. Χρησιμοποιήστε ένα υγρό πανί για να σκουπίσετε το δέρμα.

6. Γυαλίστε τα ασημικά

Μπορεί να εκπλαγείτε, αλλά η μαγιονέζα είναι από τους καλύτερους τρόπους για να γυαλίσετε τα ασημικά σας. Η Rachel Ray εξηγεί ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το λεμόνι και το ξίδι καθαρίζουν το θάμπωμα. 7. Γυαλίστε τα φυτά εσωτερικού χώρου

Αν τα φυτά εσωτερικού χώρου χάνουν τη λάμψη τους, τρίψτε λίγη μαγιονέζα στα φύλλα, χρησιμοποιώντας μια χαρτοπετσέτα. Τα έλαια στη μαγιονέζα θα κάνουν τα φύλλα να λάμπουν.

8. Καθαρίστε τους λεκέδες νερού

Αντικαταστήστε τα βερνίκια επίπλων με μαγιονέζα για να αφαιρέσετε λεκέδες νερού από ξύλινες επιφάνειες.

9. Βγάλτε ένα δαχτυλίδι που έχει κολλήσει

Αν ένα δαχτυλίδι έχει κολλήσει στο δάχτυλό σας, τότε βουτήξτε το δάχτυλό σας σε μαγιονέζα. Το δαχτυλίδι θα γλιστρήσει αμέσως.

10. Φτιάξτε μια πόρτα που τρίζει

Λαδώστε τους μεντεσέδες μιας πόρτας με μαγιονέζα για να μη τρίζουν.

11. Καθαρίστε τους διακόπτες για τα φώτα

Οι διακόπτες φωτός μπορούν να αρχίσουν να φαίνονται βρώμικοι, αν δε τα προσέχετε. Για να τα καθαρίσετε, εφαρμόστε λίγη μαγιονέζα σε ένα νωπό πανί. Σκουπίστε με ένα στεγνό, καθαρό πανί και θα έχετε διακόπτες που λάμπουν.

12. Γυαλίστε τα πλήκτρα πιάνου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η πολυτάραχη ζωή της Αλόμα: Ο βιασμός του 9χρονου Χαράλαμπου που έγινε γυναίκα και πέθανε άνδρας! (photos)

Όπως οι διακόπτες φωτισμού, τα πλήκτρα πιάνου μπορούν να γίνουν βρώμικα από σκόνη και βρωμιά. Γυαλίστε τα με εφαρμογή μαγιονέζας σε μαλακό πανί. Μετά από λίγα λεπτά, απλά σκουπίστε με καθαρό πανί.

13. Ξεκολλήστε τσίχλα από μαλλιά

Αφήστε το ψαλίδι στην άκρη επόμενη φορά που τα παιδιά σας κολλήσουν τσίχλα στα μαλλιά τους. Τρίψτε λίγη μαγιονέζα στα μαλλιά για να τραβήξετε εύκολα την τσίχλα.

14. Ξεκολλήστε αυτοκόλλητα

Για επίμονα αυτοκόλλητα, εφαρμόστε στο σημείο λίγη μαγιονέζα.

15. Αφαιρέστε κηρομπογιές

Αν τα παιδιά σας έχουν μετατρέψει τους τοίχους του καθιστικού σε καμβά, τότε εφαρμόστε πάνω στη κηρομπογιά λίγη μαγιονέζα. Αφήστε τη μαγιονέζα να δράσει για 5-10 λεπτά, πριν τη σκουπίσετε με ένα καθαρό πανί.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share