Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πράσινο ή μαύρο τσάι; Τι να προτιμήσω;

Ποιο είναι το καλύτερο;

24 Σεπτεμβρίου 2017 18:23
Πράσινο ή μαύρο τσάι; Τι να προτιμήσω;

Tο τσάι, όπως είναι γνωστό, είναι από τα πιο χαλαρωτικά ροφήματα που προσφέρουν πολλά οφέλη στον οργανισμό μας. Μελέτες έχουν αποδείξει, ότι ένα φλιτζάνι τσάι καθημερινά ενεργοποιεί τον μεταβολισμό σου και βοηθάει στην πρόληψη ασθενειών. Ωστόσο, υπάρχει ένα δίλημμα σε όλο αυτό. Μαύρο ή πράσινο τσάι; Διάβασε παρακάτω τα οφέλη και για τα δύο.

Μαύρο τσάι
-Το μαύρο τσάι έχει λιγότερες αντιοξειδωτικές ουσίες ενώ έχει και 3 φορές περισσότερο καφεΐνη από το πράσινο τσάι. Επίσης, το μαύρο τσάι έχει υποστεί περισσότερη επεξεργασία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκ: Σκοτώθηκε Έλληνας ποδοσφαιριστής σε τροχαίο!

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει από διάφορες ασθένειες εξαιτίας μίας ασθένειας που περιέχει.

-Το μαύρο τσάι προστατεύει από τον διαβήτη τύπου 2 και αυτό συμβαίνει λόγω της επεξεργασίας που έχει υποστεί. Ακόμα, είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή που μειώνουν την κακή χοληστερόλη και βοηθούν στην καλή λειτουργία της καρδιάς.

-Χαρίζει λάμψη στο χαμόγελο σου. Το μαύρο τσάι περιέχει μία ουσία, το φθόριο, που περιέχει και η οδοντόκρεμα με αποτέλεσμα να έχεις λαμπερό χαμόγελο. Ακόμα, μειώνονται οι πιθανότητες τερηδόνας.

Πράσινο τσάι

-Συμβάλλει στο αδυνάτισμα. Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε κατεχίνες και αντιοξειδωτικά με αποτέλεσμα να ενεργοποιούν τον μεταβολισμό και έτσι να χάνεις πιο εύκολα βάρος.

ο πράσινο τσάι περιέχει βιταμίνη C. Η βιταμίνη C περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες, εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες που αποτελούν την βάση πολλών ασθενειών όπως ο καρκίνος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέλος εποχής: Ξεχάστε τα λεωφορεία της Αθήνας που ξέρατε! Δείτε πως θα είναι τα νέα εντυπωσιακά! (photos)

Καίει το λίπος. Το πράσινο τσάι ‘’καίει’’ το αποθηκευμένο λίπος επειδή περιέχει κατεχίνες. Ακόμα, έχει αποδειχθεί από έρευνες ότι μειώνει το σωματικό λίπος και ειδικά το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς.

Έχει διουρητική δράση με αποτέλεσμα να διώχνει τις τοξίνες από το σώμα σου ενώ έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο του διαβήτη και προλαμβάνει την αύξηση της αρτηριακής πίεσης.

Πηγή; faysbook.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share