Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

17 σπιτικά γιατροσόφια για να απαλλαγείτε άμεσα από κρεατοελιές, σπυράκια, πανάδες και κηλίδες στο δέρμα!

22 Σεπτεμβρίου 2017 16:38
17 σπιτικά γιατροσόφια για να απαλλαγείτε άμεσα από κρεατοελιές, σπυράκια, πανάδες και κηλίδες στο δέρμα!

Είτε προκαλούνται από αλλαγές στον τρόπο ζωής μας και στη διατροφή μας είτε από ορμονικές ανισορροπίες, σε κάποιο σημείο της ζωής μας, όλοι θα αντιμετωπίσουμε δερματικά ζητήματα.

Κάθε αλλαγή του δέρματος σε χρώμα, υφή ή οσμή μπορεί να υποδηλώνει πρόβλημα υγείας και δεν θα πρέπει να το αγνοήσετε. Τα φαρμακευτικά σκευάσματα είναι διαθέσιμα, αλλά μερικές φορές μπορούν να δημιουργήσουν τα αντίθετα αποτελέσματα από ότι θα θέλατε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η φωτογραφία ενός μικρού μαθητή έξω από το σχολείο που έχει λυγίσει το διαδίκτυο! Θα πάθεις σοκ μόλις την δεις ολόκληρη!

Για να προστατεύσετε το δέρμα σας, δείτε μερικές σπιτικές συνταγές που μπορείτε να δοκιμάσετε και θα σας βοηθήσουν σε χρόνο μηδέν!

Κρεατοελιές

Αυτό το πολύ κοινό πρόβλημα προκαλείται από μελανοκύτταρα – ομαδοποιήσεις των κυττάρων του δέρματος που προκύπτουν από την έκθεση στον ήλιο.

1. Σκόρδο:

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλά σκόρδο ή εκχύλισμα σκόρδου. Απλά καλύψει τη γύρω περιοχή με βαζελίνη ή ταινία και στη συνέχεια, πιέστε το σκόρδο πάνω στην κρεατοελιά, καλύψτε το με έναν επίδεσμο και αφήστε το να «καθίσει» για 4 ώρες. Κάντε το κάθε μέρα για μέγιστα αποτελέσματα.

2. Μηλόξυδο:

Πάρτε ένα κομμάτι βαμβάκι και βρέξτε το με μηλόξυδο, βάλτε το πάνω στην κρεατοελιά, καλύψτε το με έναν επίδεσμο και αφήστε για τουλάχιστον 8 ώρες.

3. Καστορέλαιο και μαγειρική σόδα:

Λειτουργεί ακριβώς όπως το σκόρδο. Δημιουργήστε μια πάστα από καστορέλαιο και μαγειρική σόδα. Όπως και πριν, καλύψτε τη γύρω περιοχή, πριν να χρησιμοποιήσετε την πάστα. Αφήστε το να «καθίσει» όλο το βράδυ, ξεπλύνετε και επαναλάβετε καθημερινά.

Κονδυλώματα

Επανάσταση στους Διαιτολόγους! Χάσε Μέχρι 9 Κιλά σε 5 Μέρες!

Ενώ οι κρεατοελιές προκαλούνται από την έκθεση στον ήλιο ή είναι θέμα γενετικής, τα κονδυλώματα προκαλούνται από ιό. Ο ιός του θηλώματος που προκαλεί κονδυλώματα περιλαμβάνει συμπτώματα όπως εξογκώματα στο δέρμα ή τους βλεννογόνους.

1. Αγνό, βιολογικό μέλι:

Εφαρμόστε μέλι στα κονδυλώματα και τυλίξτε με έναν επίδεσμο πριν πάτε για ύπνο.

2. Μπανάνες:

Κρατήστε την φλούδα της μπανάνας σας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να απαλλαγείτε από τα κονδυλώματα σε δύο εβδομάδες. Απλώστε το εσωτερικό της φλούδα μιας μπανάνας στην περιοχή κάθε βράδυ, μέχρι να απαλλαγείτε από τα κονδυλώματα.

3. Μηλόξυδο:

Δεν είναι μόνο καλό για τις κρεατοελιές. Μια άλλη αποτελεσματική λύση περιλαμβάνει βαμβάκι εμποτισμένο με μηλόξυδο που θα στερεώσετε στην περιοχή με έναν επίδεσμο.

4. Σκόρδο:

Το εκχύλισμα σκόρδου ή το λιωμένο σκόρδο μπορεί εύκολα να απομακρύνει τα κονδυλώματα. Βάλτε το σκόρδο στην περιοχή και καλύψτε με έναν επίδεσμο.

Ακροχορδώνες

Είναι εξογκώματα δέρματος που προκύπτουν από την τριβή. Συνήθως εμφανίζονται στο λαιμό, το στήθoς, τα βλέφαρα και κάτω από τα χέρια.

1. Μηλόξυδο:

Βαμβάκι εμποτισμένο με μηλόξυδο που θα στερεώσετε στην περιοχή με έναν επίδεσμο.

2. Καστορέλαιο και μαγειρική σόδα:

Κάντε μια πάστα από αυτά τα συστατικά, μετά βάλτε το μείγμα σε έναν επίδεσμο και καλύψτε την πληγείσα περιοχή. Θα πρέπει να το εφαρμόζετε 3 φορές την ημέρα και να το διατηρήσετε στο ψυγείο. Θα κρατήσει μέχρι και 2 ημέρες.

3. Έλαιο τεϊόδεντρου:

Για πιο ευαίσθητα σημεία όπως τα μάτια, δοκιμάστε αυτή την επιλογή. Πάρτε ένα κομμάτι βαμβάκι και ρίξτε 1 έως 2 σταγόνες Tea Tree Oil. Εφαρμόστε στην περιοχή και στη συνέχεια κρατήστε το εκεί για λίγη ώρα. Επαναλάβετε 3 φορές την ημέρα για 1 μήνα.

Πανάδες

Αυτές οι αποχρωματισμένες κηλίδες του δέρματος εμφανίζονται συχνά στα χέρια και το πρόσωπο.

1. Aloe Vera:

Εφαρμόστε στο σημείο και κρατήστε εκεί για μισή ώρα.

2. Λεμόνι:

Όχι μόνο είναι φυσικό απολυμαντικό, αλλά και λευκαντικό. Στίψτε το χυμό από μισό λεμόνι και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα κομμάτι βαμβάκι για να τρίψετε το σημείο, τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα.

3. Χρένο:

Αυτή η πικάντικη ρίζα είναι ιδανική για τα σημάδια ηλικίας. Συνδυάστε με ξύδι και εφαρμόστε 1 φορά την ημέρα.

4. Κρεμμύδι:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξεφτίλα δίχως τέλος: Δεν φαντάζεστε τι κάνει ο Παναγιώτης Χατζηστεφάνου μετά το χυδαίο σχόλιό του για την μικρή Νεφέλη!

Πάρτε ένα κρεμμύδι και το βάλτε το σε ένα αποχυμωτή ή μπλέντερ. Εφαρμόστε το χυμό στο δέρμα για ένα τέταρτο της ώρας και ξεπλύντε. Επαναλάβετε καθημερινά.

5. Ορός Βιταμίνης C:

Αυτή η οργανική, μη τοξική λύση όχι μόνο θα εξαφανίσει τις κηλίδες, αλλά, επίσης, θα αντιστρέψει τη βλάβη του δέρματος.

Φραγμένοι Πόροι

Καθώς το σμίγμα συσσωρεύεται στο δέρμα, οι πόροι φράζουν και το δέρμα αρχίζει να φαίνεται αvώμαλο. Αν και δεν είναι πρόβλημα υγείας, χαλάει την υγιή λάμψη του δέρματος και μπορεί να οδηγήσει σε άλλα προβλήματα.

1. Ατμός:

Αφού πλύνετε το πρόσωπό σας, βράστε νερό, κλείστε το μάτι της κουζίνας και κρατήστε το πρόσωπό σας πάνω από την κατσαρόλα για τουλάχιστον 15 λεπτά. Όταν τελειώσετε, καθαρίστε το πρόσωπό σας με λίγο ξύδι και στη συνέχεια ξεπλύνετε 2 φορές με ζεστό νερό.

2. Απολέπιση με Ζάχαρη:

Αυτό το φυσικό απολεπιστικό θα κάνει το δέρμα σας να λάμπει. Ανακατέψτε ζάχαρη με το χυμό ενός λεμονιού. Με ένα καθαρό σφουγγαράκι, τρίψτε το δέρμα με κυκλικές κινήσεις και μόλις τελειώσετε ξεβγάλετε με ζεστό νερό.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share