Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Aδυνάτισμα hi-tech: Πώς θα χάσεις τα περιττά κιλά εύκολα και γρήγορα με τη βοήθεια ειδικών συσκευών!

22 Σεπτεμβρίου 2017 08:24
Aδυνάτισμα hi-tech: Πώς θα χάσεις τα περιττά κιλά εύκολα και γρήγορα με τη βοήθεια ειδικών συσκευών!

Με τα ποσοστά παχυσαρκίας στον κόσμο να αυξάνονται και περισσότερους ανθρώπους να προσέχουν τη διατροφή τους, η ζήτηση για συσκευές που κάνουν την καταμέτρηση θερμίδων και την παρακολούθηση όσων καταναλώνουμε ευκολότερη υπόθεση αναμένεται να φτάσει στα ύψη.

Κάποιες από τις «μαγικές» αυτές συσκευές ήδη κυκλοφορούν στην αγορά, ενώ μερικές ακόμα αναμένεται να κυκλοφορήσουν για να μας λύσουν τα χέρια και να κάνουν τη διατροφική μας ζωή πιο εύκολη.

Ένας φούρνος-θερμιδομετρητής

Μπορεί τα μικροκύματα να τα έχουμε ταυτίσει με τον αγαπημένο μας φούρνο, που σε χρόνο μηδέν ξεπαγώνει το παστίτσιο ή ζεσταίνει το χθεσινό φαγητό, αλλά σε λίγο καιρό αναμένεται να γνωρίσουμε και μία ακόμα εφαρμογή του, ιδιαίτερα χρήσιμη για όσους κάνουν δίαιτα. Η General Electric σχεδίασε μια πρωτότυπη συσκευή, η οποία μετρά την περιεκτικότητα σε λίπος και νερό του περιεχομένου του πιάτου που τοποθετείται μέσα σε αυτήν. Οι δημιουργοί της βασίστηκαν στον διαφορετικό τρόπο που τα μικροκύματα αλληλεπιδρούν με τα μόρια του λίπους και του νερού και στην ουσία η συσκευή καταγράφει την αλληλεπίδραση αυτή. Στη συνέχεια, χάρη σε μια ειδική εξίσωση, μπορούν να υπολογίσουν τις θερμίδες του πιάτου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο;

Ατμός που τρώγεται

Πώς είπατε; Υπάρχει ομίχλη που τρώγεται; Και όμως, υπάρχει, και σύμφωνα με τον εφευρέτη της Charlie Harry Francis θα αλλάξει τον τρόπο που αισθητηριακά γευόμαστε το φαγητό. Η νέα επινόηση ονομάζεται Edible Mist Machine (μηχάνημα γεύσεων ατμού) και δίνει τη δυνατότητα σε όποιον το ενοικιάσει να γεμίζει το στόμα του με ατμό που θα έχει όποια γεύση επιλέξει από τις πάνω από 200 που προσφέρονται. Η ποικιλία μεγάλη και κάποιος μπορεί να γευτεί από καπνιστό μπέικον μέχρι σοκολάτα. Όπως λέει ο δημιουργός του, το μηχάνημα χρησιμοποιεί υπερηχητική ατμοποίηση για να δημιουργήσει μικροσκοπική ομίχλη, την οποία μπορούμε να ρουφήξουμε με καλαμάκι. Έτσι, απολαμβάνουμε όλη τη γεύση της τροφής, χωρίς όμως να παίρνουμε θερμίδες.

TellSpec, το μαγικό ραβδί

Τι θα λέγατε αν περνούσατε ένα ραβδί πάνω από το φαγητό σας και λίγο αργότερα γνωρίζετε τι είναι μέσα σε αυτό; Κι όμως η τεχνολογία αυτή φαίνεται να υπάρχει. Πρόκειται για μία συσκευή που ανιχνεύει αλλεργιογόνα, χημικές ουσίες, θρεπτικά συστατικά και θερμίδες σε ό,τι τρώμε ή πίνουμε. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να περάσουμε τη συσκευή πάνω από το τσίζμπουργκέρ μας μέχρι αυτή να ηχήσει και στη συνέχεια να ελέγξουμε το κινητό μας τηλέφωνο για να δούμε τα αποτελέσματα. Το TellSpec εκπέμπει ακτίνες λέιζερ χαμηλής ισχύος προς το τρόφιμο και στη συνέχεια χαμηλής ενέργειας φωτόνια επιστρέφουν πίσω στο φασματόμετρο της συσκευής, η οποία τα ταξινομεί με βάση το μήκος κύματός τους, καθορίζοντας ποιες χημικές ενώσεις βρίσκονται σε αυτό. Τιμή: 320$

HAPIfork, το χαρούμενο πιρούνι

Το HAPIfork είναι ένα πιρούνι που μετράει τις μπουκιές, δείχνοντας πόση ώρα καθόμαστε στο τραπέζι, πόση ώρα κάνουμε ανάμεσα σε κάθε μπουκιά και πόσες μπουκιές τρώμε. Επίσης, για να μας υπενθυμίζει να τρώμε όπως πρέπει, το HAPIfork δονείται όταν τρώμε γρήγορα ή πολύ και διαθέτει φως, που γίνεται πράσινο όταν τρώμε σωστά και κόκκινο όταν δεν τρώμε σωστά. Αυτές οι πληροφορίες στη συνέχεια αποστέλλονται στο προσωπικό μας προφίλ. Τιμή: 99$

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνετρίβη αεροσκάφος στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης! (photo)

Prep Pad, η έξυπνη ζυγαριά

Αυτή η ζυγαριά κουζίνας κάνει πολύ περισσότερα από το να ζυγίζει το φαγητό μας. Συνδέεται με το iPad μέσω Bluetooth και μας δίνει μια διατροφική ανάλυση (θερμίδες, υδατάνθρακες, πρωτεΐνες) των τροφίμων που βάζουμε πάνω της. Πώς λειτουργεί; Τοποθετούμε το φαγητό μας στην ταμπλέτα, εισάγουμε τον τύπο του φαγητού και η εφαρμογή που συνοδεύει τη ζυγαριά συγκρίνει για εμάς τη θρεπτική αξία του με τις συστάσεις του Υπουργείου Γεωργίας των Η.Π.Α. και τις ρυθμίσεις του προσωπικού μας διατροφικού πλάνου. Τιμή: 149$

Τάπερ που κλειδώνουν

Όλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι να κρατηθούμε μακριά από τους γευστικούς μας πειρασμούς, όπως τα μπισκότα. Για εμάς, λοιπόν, που ο αυτοέλεγχος στο φαγητό δεν μας χαρακτηρίζει, υπάρχει το Kitchen Safe. Πρόκειται για ένα δοχείο, που διαθέτει καπάκι ενσωματωμένο χρονόμετρο, ώστε να ξεκλειδώνει μόνο όταν το χρονόμετρο μηδενιστεί. Έτσι, η πρόσβαση στο αγαπημένο περιεχόμενο δεν θα είναι δυνατή. Τιμή: $49

Από το μέλλον

Τα πολυαναμενόμενα γυαλιά της Google Glass θα μπορούσαν να αποδειχθούν το τέλειο εργαλείο για όσους κάνουν δίαιτα. Με ένα ενσωματωμένο scanner για barcode, θα μπορούσε να σκανάρει το τρόφιμο που αγοράζουμε ή καταναλώνουμε, καταγράφοντας τις θερμίδες που προσλαμβάνουμε καθημερινά.
Στις μέρες μας δεν είναι λίγες οι φορές που τρώμε έξω, γεγονός όμως που επηρεάζει αρνητικά το σωματικό μας βάρος. Λύση στο πρόβλημα θα μπορούσαν να δώσουν οι διαδραστικοί κατάλογοι εστιατορίων. Ας φανταστούμε ότι κρατάμε την κάμερα του κινητού μας μπροστά στον κατάλογο και ξαφνικά όλες οι διατροφικές πληροφορίες που χρειαζόμαστε εμφανίζονται στην οθόνη μας.

Πηγή: vita.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share