Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

6 ασκήσεις με την μπάλα ισορροπίας για να αποκτήσεις το... κορμί!

21 Σεπτεμβρίου 2017 18:07
6 ασκήσεις με την μπάλα ισορροπίας για να αποκτήσεις το... κορμί!

Η γυμναστική με μπάλα ισορροπίας είναι πιο δύσκολη και αποτελεσματική, αφού το σώμα καταβάλει μεγαλύτερη προσπάθεια να ισορροπήσει και να σταθεροποιήσει την μπάλα. Απλές ασκήσεις όπως οι κοιλιακοί ή τα push-ups γίνονται πιο έντονες και γυμνάζουν πιο αποτελεσματικά το σώμα. Δες λοιπόν ποιες είναι οι 6 must-do ασκήσεις με τη βοήθεια μιας μπάλας.

Μετά πάντα από αεροβική άσκηση 5 λεπτών, δούλεψε όλες τις μυϊκές ομάδες του σώματος χρησιμοποιώντας μία stability ball. Για πιο άμεσα αποτελέσματα, επανάλαβε το πρόγραμμα για 2 ή 3 φορές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χωρισμός βόμβα στην ελληνική showbiz: Πασίγνωστο ζευγάρι τα διέλυσε όλα λίγο πριν τον γάμο!

1. Σανίδα. Τοποθέτησε τα χέρια σου στο έδαφος και τις κνήμες των ποδιών πάνω στην μπάλα. Μείνε στη θέση της σανίδας για 30″. Κάνε 3 επαναλήψεις. Μπορείς να αυξήσεις τη δυσκολία, κάνοντας 10 push-ups στη συγκεκριμένη στάση.

2. Ροκανίσματα με λυγισμένα γόνατα. Στάσου στη θέση της σανίδας με τις άκρες των ποδιών πάνω στην μπάλα. Φέρε τα γόνατα λυγισμένα προς την πλευρά των χεριών, σφίγγοντας τους κοιλιακούς μυς. Επέστρεψε στην αρχική θέση. Κάνε 10 επαναλήψεις.

3. Κλασσικά ροκανίσματα. Ξάπλωσε πάνω στην μπάλα στηριζόμενη στα πλευρά σου και τέντωσε τα πόδια. Σφίξε καλά τους γλουτούς, κρατώντας τους πυελικούς μυς στην ίδια ευθεία με τους ώμους. Βάλε τα χέρια πίσω από το κεφάλι για μεγαλύτερη ισορροπία. Κάνε την κίνηση των κοιλιακών, παίρνοντας βαθιές ανάσες καθώς ανεβαίνεις και κατεβαίνεις. Κάνε 20 επαναλήψεις.

4. Προσαγωγοί. Ξάπλωσε στη μία πλευρά του σώματος και σταθεροποίησε την μπάλα ανάμεσα στους αστραγάλους. Ανέβασε αργά την μπάλα προς το ταβάνι, πιέζοντας παράλληλα τους προσαγωγούς και τους γοφούς. Κάνε 15 επαναλήψεις.

5. Γλουτοί και οπίσθιοι μηριαίοι. Ξάπλωσε στο έδαφος με τις φτέρνες να ακουμπούν στην μπάλα. Σήκωσε τους γοφούς και μείνε σε αυτή τη θέση, προσπαθώντας να φέρεις την μπάλα προς τον κορμό με λυγισμένα τα γόνατα. Επέστρεψε στην αρχική θέση τεντώνοντας τα πόδια. Κάνε 15 επαναλήψεις.

6. Πέρασμα της μπάλας σε χέρια- πόδια. Ξάπλωσε στο έδαφος με την πλάτη, κρατώντας την μπάλα με τεντωμένα χέρια, κοιτώντας το ταβάνι. Σήκωσε τα πόδια προς το ταβάνι επίσης. Πέρασε την μπάλα από τα χέρια στα πόδια και στη συνέχεια κατέβασε τα άκρα προς το έδαφος (με την μπάλα ανάμεσα στα πόδια). Σήκωσε ξανά τα πόδια και τα χέρια και πάρε την μπάλα με τα χέρια σου. Κάνε 10 επαναλήψεις.

Πηγή: Myfit.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share