Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Η δίαιτά σου δεν είναι σωστή και αυτά τα σημάδια το αποδεικνύουν!

17 Σεπτεμβρίου 2017 13:10
Η δίαιτά σου δεν είναι σωστή και αυτά τα σημάδια το αποδεικνύουν!

Αν υπάρχει ένα κοινό στοιχείο ανάμεσα σε άτομα που έχουν καταφέρει να έχουν θετικά αποτελέσματα και απώλεια βάρους μετά από δίαιτα είναι το γεγονός πως έκαναν μία ριζική αλλαγή στον γενικότερο τρόπο ζωής τους και όχι μόνο στην καθημερινή διατροφή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΕΘ: Πανικός με την εμφάνιση του Σάκη Ρουβά - Εκτυλίχθηκαν σκηνές τρέλας! (video)

Όσο κλισέ και να ακούγεται πλέον, το κλειδί για να χάσεις κιλά με υγιή τρόπο είναι να ελέγχεις τις μερίδες σου, να περιορίσεις το junk food και να εντάξεις την άσκηση στην ημέρα σου. Απλό. Παρόλα αυτά πολλές από τις δίαιτες που υπάρχουν εκεί έξω δυστυχώς δεν σε ενθαρρύνουν να κάνεις ανάλογες επιλογές, γιατί πολύ απλά είναι εξαιρετικά δύσκολες και δεν μπορούν να εφαρμοστούν παρά μόνο για λίγους μήνες.

Έτσι έχεις μεγάλες πιθανότητες να ξαναπάρεις όσα κιλά έχασες και να μην μάθεις τίποτα ωφέλιμο για το σώμα σου. Αν είσαι σε διαδικασία να διαλέξεις ένα σύστημα απώλειας βάρους, πρόσεξε μερικά από τα απαγορευτικά σημάδια μίας κακιάς δίαιτας:

1.Είναι τελείως διαφορετική από τις διατροφικές συνήθειες που ήδη έχεις

Αν δεν μπορείς να φανταστείς πως θα ήταν η ζωή σου χωρίς κρέας, μην αποφασίσεις να ακολουθήσεις μία δίαιτα που βασίζεται στα λαχανικά. Αν βαριέσαι να μαγειρεύεις ή δεν έχεις πολύ χρόνο να αφιερώσεις στην κουζίνα, σε καμία περίπτωση μην προτιμήσεις ένα πλάνο διατροφής που απαιτεί μεγάλη προετοιμασία. Εφόσον δεν ταιριάζει έστω και σε έναν μικρό βαθμό με τον τρόπο ζωής σου, οι πιθανότητες να μην την παρατήσεις είναι μηδαμινές.

2. Αποκλείει ολόκληρες ομάδες φαγητών

Οι περισσότεροι ειδικοί θα σε επιβεβαιώσουν πως δεν υπάρχει ούτε ένα φαγητό που δεν πρέπει να τρως ποτέ, αν και μερικά καλό θα ήταν να μπαίνουν στο πιάτο σου σπάνια (αλλιώς θα τρώγαμε πίτσα κάθε μέρα για όλα τα γεύματα). Οι δίαιτες που σου επιβάλουν να κόψεις τελείως θρεπτικά συστατικά όπως οι υδατάνθρακες είναι ασταθείς και δεν σου προσφέρουν τίποτα τελικά, καθώς αν τις εφαρμόσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσεις να παίρνεις πάλι βάρος την στιγμή που δαγκώσεις ένα κουλούρι.

3. Όλα σου τα γεύματα είναι μέσα σε κουτιά

Κάποιοι μαθαίνουν να ξεχωρίζουν τις σωστές μερίδες φαγητού μέσω τέτοιων διατροφών (που προσφέρονται κυρίως από κέντρα αδυνατίσματος) ενώ κάποιοι άλλοι ενοχλούνται τόσο πολύ με τον απόλυτο περιορισμό που παραιτούνται μέσα στις πρώτες μέρες. Από την στιγμή που λοξοδρομήσεις, είναι δύσκολο να βρεις το κουράγιο για να ξεκινήσεις πάλι από το μηδέν. Επίσης, τέτοιες δίαιτες δεν σου επιτρέπουν να ασχοληθείς με τις καθημερινές ενέργειες που συνοδεύουν το φαγητό, όπως το κόψιμο σαλάτας και το πλύσιμο των πιάτων που μπορούν να κάψουν μέχρι και 348 θερμίδες!

4. Δεν σε ωθεί προς την άσκηση

Η γυμναστική σου προσφέρει αμέτρητα πλεονεκτήματα (καταπολεμά την αϋπνία, βελτιώνει την λειτουργία των πνευμόνων, δυναμώνει τα κόκαλα, σε προφυλάσσει απόκαρδιακά νοσήματα , επιδιορθώνει αναπνευστικά προβλήματα και πολλά, πολλά άλλα) έτσι όποια δίαιτα δεν την προωθεί δεν είναι σωστή δίαιτα! Αν το φαγητό που σου επιτρέπεται σε αφήνει αδύναμο και ο διαιτολόγος που συμβουλεύεσαι δεν επισημαίνει την αναγκαιότητα της άσκησης στην ζωή σου, άλλαξέ τον πάραυτα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συγκλονιστικό βίντεο: Δείτε τις πρώτες υποβρύχιες εικόνες από την Σαλαμίνα

5. Είσαι συνέχεια πεινασμένος και νευριασμένος

Προφανώς δεν καταναλώνεις αρκετές σωστές θερμίδες που να σου δίνουν την αίσθηση του κορεσμού και νιώθεις συνέχεια σαν να σε έχουν βάλει τιμωρία. Ναι, η απώλεια βάρους είναι δύσκολη υπόθεση αλλά δεν πρέπει να μοιάζει με βασανιστήριο.


 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share