Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μύρισε αυτές τις τροφές και θα...αδυνατίσεις!

14 Σεπτεμβρίου 2017 17:45
Μύρισε αυτές τις τροφές και θα...αδυνατίσεις!

Μπορεί μια πρόσφατη έρευνα να υποστήριζε πως ακόμα και το να μυρίσεις φαγητό μπορεί να σε παχύνει, αλλά τα τελευταία νέα, είναι λίγο πιο συγκεκριμένα και ενθαρρυντικά για την απώλεια βάρους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προφυλακίστηκε στις φυλακές Κορυδαλλού ο Στέφανος Χίος!
Όσο καταλυτικός μπορεί να είναι ο ρόλος της όσφρησης, λοιπόν, στο να σε κάνει να θες σαν κολασμένη ένα κομμάτι πίτσα ή ένα αφράτο κρουασάν πραλίνα που μόλις έβγαλε από τον φούρνο το ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς, άλλο τόσο σημαντικό είναι στο να σε βοηθήσει να αδυνατίσεις. Ορισμένες μυρωδιές μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στην απώλεια βάρους, αμέ.

Αγνό, παρθένο ελαιόλαδο
Μια έρευνα του Γερμανικού Κέντρου Ερευνών της Διατροφικής Χημείας, βρήκε πως ακόμα και το να μυρίσεις ελαιόλαδο μπορεί να σε οδηγήσει στο αίσθημα του κορεσμού.

Σκόρδο
Σύμφωνα με μια έρευνα του 2012 στο journal "Flavour", τα έντονα αρώματα σε κάνουν να τρως μικρότερες μπουκιές φαγητού. Επίλεξε πικάντικες τροφές με έντονες γεύσεις, όπως τα σκόρδα ή τα κρεμμύδια.

Πράσινα μήλα και μπανάνες
Μια έρευνα του Smell & Taste Treatment and Research Foundation βρήκε πως οι υπέρβαροι άνθρωποι που μύριζαν μπανάνες ή πράσινα μήλα όταν πεινούσαν, έχασαν περισσότερο βάρος από εκείνους που δεν το έκαναν. Γενικά οι "ουδέτερες", γλυκές γεύσεις, μπορούν να μειώσουν την όρεξή σου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χωρισμός βόμβα στη showbiz: Διέλυσαν τα πάντα μετά από 7 χρόνια και 2 παιδιά!

Μάραθος
Σύμφωνα με το West Coast Institute of Aromatherapy, ο μάραθος λειτουργεί ως κατασταλτικό της όρεξης. Όταν έχεις λιγούρες, κόψε έναν - δυο μίσχους από τον μάραθο και πιες ενα κρύο ποτήρι νερό.

Γκρέιπφρουτ
Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Osaka στην Ιαπωνία, βρήκαν ότι όσοι αρουραίοι μύρισαν το έλαιο του γκρέιπφρουτ για 15λεπτα διαστήματα, βοήθησε να μειωθεί και το βάρος και η όρεξή τους. Πιστεύουν πως αυτό μπορεί να έχει σχέση με το πώς το άρωμα του φρούτου αλληλεπιδρά με τα ηπατικά ένζυμα.

πηγή: ladylike.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share