Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

6 σημάδια που σας προειδοποιούν πως τα νεφρά σας χρειάζονται επειγόντως αποτοξίνωση!

11 Σεπτεμβρίου 2017 15:11
6 σημάδια που σας προειδοποιούν πως τα νεφρά σας χρειάζονται επειγόντως αποτοξίνωση!

Σύμφωνα με το Aμερικανικό Ταμείο Νεφροπαθών, η νεφρική νόσος είναι η 9η κύρια αιτία θανάτου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η νεφρική νόσος μπορεί να προκληθεί από διάφορες καταστάσεις, συμπεριλαμβανομένου του διαβήτη και της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Τα νεφρά σας εργάζονται συνεχώς για να αποβάλλουν τις τοξίνες και τα τα απόβλητα από το σώμα σας. Όποτε αντιμετωπίζουν προβλήματα, μπορεί να είναι εξαιρετικά επιβλαβές για την υγεία σας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη "βόμβα" για τον χωρισμό Θρασκιά - Φωτόπουλου! Όλο το παρασκήνιο (video)

Μάθετε να αναγνωρίζετε έξι σημάδια τοξικών νεφρών:

1.Παράξενη μυρωδιά ούρων
Η οσμή των ούρων εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως η διατροφή του ατόμου, το επίπεδο ενυδάτωσης και το επίπεδο φυσικής δραστηριότητας. Αλλά όταν υπάρχει δυσλειτουργία των νεφρών, τα ούρα εκπέμπουν είτε μια μυρωδιά ψαρίλας είτε μια γλυκιά οσμή.

2. Αλλαγές στο χρώμα των ούρων

Τα ούρα έχουν ανοιχτό κίτρινο χρώμα σε ένα υγιές άτομο. Όσο πιο ενυδατωμένο είναι το άτομο, τόσο πιο ανοιχτόχρωμα θα είναι τα ούρα του. Σε άτομα που πάσχουν από νεφρική νόσο, τα ούρα μπορεί να γίνουν καφέ, μαύρα, πορτοκαλί, ροζ ή ακόμα και κόκκινα, λόγω παρουσίας αίματος στα ούρα. Αυτή είναι μια σοβαρή κατάσταση και πρέπει να εξεταστεί αμέσως από γιατρό.

3. Πόνος στη κοιλιά
Ο πόνος στη κοιλιά μπορεί να είναι σημάδι πολλών προβλημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένων προβλημάτων των νεφρών. Ο πόνος στα νεφρά τείνει να επικεντρώνεται στις άκρες της κοιλιάς καθώς και την πλάτη. Επισκεφτείτε τον γιατρό σας, αν παρουσιάσετε κοιλιακό άλγος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survival Secret: Η μικρή Ολλανδέζα που θα ανεβάσει κατακόρυφα την θερμοκρασία στην Κουρούτα!


4. Συχνότητα ούρων
Η ποσότητα του νερού που καταναλώνετε επηρεάζει άμεσα το πόσο συχνά ουρείτε. Αλλά τα νεφρικά προβλήματα μπορούν να προκαλέσουν είτε υπερβολική ποσότητα ούρων είτε έλλειψη τους. Μια κατάσταση γνωστή ως ολιγουρία μπορεί να προκαλέσει την παραγωγή λιγότερων ούρων, ενώ μια κατάσταση που ονομάζεται πολυουρία μπορεί να προκαλέσει την παραγωγή περίσσειας ποσότητας ούρων. Οι αιφνίδιες αλλαγές στη συχνότητα των ούρων μπορεί να είναι αιτία ανησυχίας.

5. Οίδημα, ναυτία και δυσκολία στην αναπνοή
Όταν τα νεφρά δεν είναι σε θέση να αποβάλλουν τις συνήθεις ποσότητες ούρων, μπορεί να παρουσιαστεί οίδημα και κατακράτηση υγρών. Η δύσπνοια και η ναυτία μπορεί να παρουσιαστούν, όταν το αναπνευστικό σύστημα είναι επιβαρυμένο, το οποίο μπορεί επίσης να είναι ένα σημάδι τοξικών νεφρών.

6. Ορατές αλλαγές στα ούρα
Το χρώμα των ούρων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το επίπεδο ενυδάτωσης, αλλά άλλες ορατές αλλαγές παρατηρούνται όταν υπάρχει βλάβη στα νεφρά. Αν παρατηρήσετε πύον ή αφρό στα ούρα σας, επισκεφθείτε αμέσως τον γιατρό σας.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share