Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Τα οφέλη της καθημερινής άσκησης στον οργανισμό! - Ένα μόνο λεπτό την ημέρα αρκεί!

18 Αυγούστου 2017 13:56
Τα οφέλη της καθημερινής άσκησης στον οργανισμό! - Ένα μόνο λεπτό την ημέρα αρκεί!

Σύμφωνα με τις μελέτες ειδικών από τα πανεπιστήμια του Έξετερ και του Λέστερ, φαίνεται πως μονάχα ένα λεπτό σωματικής άσκησης καθημερινά, μπορεί να επιφέρει τεράστια οφέλη στον οργανισμό και την υγεία του.

Ειδικότερα και όσον αφορά τις γυναίκες, αποδείχτηκε ότι ακόμα και η ελάχιστη ημερήσια άσκηση, προσφέρει απίστευτες ευεργετικές ιδιότητες σε αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όποτε αμφιβάλλεις, θυμήσου αυτήν την εικόνα…»! Το μήνυμα-κατάθεση ψυχής της Ράνιας Θρασκια και η νέα ανάρτηση στο Instagram!

Πιο συγκεκριμένα, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που ασκούνταν κατά μέσο όρο 1-2 λεπτό καθημερινά, είχαν 4% πιο γερά οστά, σε αντίθεση με όσες ασκούνταν λιγότερο από 60 δευτερόλεπτα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ηλιακή Έκλειψη στον Λέοντα στις 21/08! Αυτά είναι τα 4 ζώδια που θα ζήσουν επεισοδιακές και δραματικές καταστάσεις σύμφωνα με τον Κώστα Λεφάκη!

Βέβαια, σύμφωνα με την επικεφαλής της έρευνας, Βικτόρια Στάιλς από το Πανεπιστήμιο του Έξετερ, οι επιστήμονες δεν έχουν καταλήξει ακόμα στο αν είναι καλύτερο να γυμνάζεται κανείς πολύ μια μέρα ή να διατηρεί ένα σταθερό πρόγραμμα προπόνησης καθημερινά ή ακόμα και αν η μεγαλύτερης διάρκειας προπόνηση 1-2 φορές την εβδομάδα, είναι τόσο ωφέλιμα, όσο η 1-2 λεπτών γυμναστική καθημερινά.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share