Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Η πιο χαρούμενη δίαιτα που θα κάνεις ποτέ! - Χάνεις βάρος και κερδίζεις καλή διάθεση!

18 Αυγούστου 2017 08:53
Η πιο χαρούμενη δίαιτα που θα κάνεις ποτέ! - Χάνεις βάρος και κερδίζεις καλή διάθεση!

Κάτι που σου λείπει το αγαπημένο σου λιπαρό φαγητό, κάτι που οι ποσότητες είναι μικρές, αναπόφευκτα όταν κάνεις δίαιτα είσαι λίγο στις μαύρες σου.

Όχι όμως εάν ακολουθείς τη δίαιτα της ντοπαμίνης, αφού σύμφωνα με τους ειδικούς ακολουθώντας την χάνεις βάρος και κερδίζεις καλή διάθεση!

Η συγκεκριμένη δίαιτα στηρίζεται στην άποψη πως η κατανάλωση ορισμένων τροφών και η πρόσληψη σημαντικών για τον οργανισμό θρεπτικών συστατικών, όχι μόνο βελτιώνουν την υγεία μας, αλλά μπορούν να αλλάξουν τη χημεία του εγκεφάλου και τη ψυχολογία μας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Παρασκευή 18 Αυγούστου;

Επίσης, στηρίζεται στη δράση της ουσίας ντοπαμίνης, η οποία έχει την ιδιότητα να μεταφέρει μηνύματα από το ένα νευρικό κύτταρο στο άλλο προκαλώντας ικανοποίηση, ευχαρίστηση και ευφορία. Βασική προϋπόθεση για την ενίσχυση της παραγωγής της ντοπαμίνης είναι ένα αμινοξύ, η «L- τυροσίνη», το οποίο ενισχύεται στον οργανισμό από πολλές τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη, όπως τα όσπρια.

Η ντοπαμίνη από την άλλη αυξάνεται με την κατανάλωση τροφών, όπως η μαύρη σοκολάτα, τα φρούτα και κυρίως οι μπανάνες, τα λαχανικά, τα γαλακτοκομικά, τα ψάρια και κυρίως ο σολομός, τα αβγά, οι ξηροί καρποί όπως τα αμύγδαλα και τα καρύδια και τέλος, το κοτόπουλο και το κόκκινο κρέας.

Οι διατροφολόγοι υποστηρίζουν πως για να έχει αυτή η δίαιτα τα επιθυμητά αποτελέσματα, όσοι την ακολουθούν θα πρέπει να περιορίσουν ή ιδανικά να απέχουν τελείως την κατανάλωση αλκοόλ, καφέ, επεξεργασμένης ζάχαρης και κακών υδατανθράκων, όπως το λευκό ψωμί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Zara: Αυτή είναι η εντυπωσιακή τσάντα που χρειάζεσαι για τις βραδινές σου εξόδους!

Αντίθετα, προτείνουν τη συχνή κατανάλωση μικρών γευμάτων κατά τη διάρκεια της ημέρας και ενός πρωινού πλούσιου σε πρωτεΐνη. Επίσης, θεωρούν σημαντικό να αντικατασταθούν οι κακοί υδατάνθρακες με άλλες πιο θρεπτικές τροφές, όπως η κινόα και οι φακές.

Τέλος, σημαντικός και καθοριστικός παράγοντας στην επιτυχία της συγκεκριμένης δίαιτας είναι η συχνή σωματική άσκηση. Αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει απαραίτητα να γυμνάζεσαι καθημερινά για ατελείωτες ώρες και να σηκώνεις μεγάλα βάρη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η τρυφερή φωτογραφία του Μιχάλη Μουρούτσου με την πανέμορφη κόρη του! - Θα πάθετε πλάκα!

Εάν δεν έχεις χρόνο ή εάν δεν σου αρέσει η έντονη γυμναστική, μπορείς απλά να πηγαίνεις για τρέξιμο για 30 λεπτά κάθε μέρα ή να παρακολουθείς ένα μάθημα γιόγκα ή πιλάτες.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share