Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τα 5 ροφήματα που θα σου χαρίσουν λαμπερή επιδερμίδα και λατρεύουν όλα τα μοντέλα!

17 Αυγούστου 2017 16:51
Τα 5 ροφήματα που θα σου χαρίσουν λαμπερή επιδερμίδα και λατρεύουν όλα τα μοντέλα!

Το καλοκαίρι και οι διακοπές αφήνουν την επιδερμίδα μας ξηρή και αφυδατωμένη.

Να μερικά superfoods που θα μας βοηθήσουν να το προλάβουμε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανάδρομος Ερμής σε Παρθένο και Λέοντα μέχρι 5 Σεπτεμβρίου - Πως θα επηρεάσει τα ζώδια;

Σύμφωνα με τους διατροφολόγους, το πράσινο τσάι αναστέλλει το ένζυμο που συνδέεται με τον αποχρωματισμό της επιδερμίδας και την ανάπτυξη κηλίδων. Έχει αποδειχθεί μάλιστα ότι το πράσινο τσάι δρα αποτελεσματικά στην προστασία του δέρματος και από τις βλάβες που οφείλονται στην υπεριώδη ακτινοβολία UV.

2. ΚΕΙΛ

Το κέιλ είναι ένα πράσινο, φυλλώδες λαχανικό με ιδιαίτερη γεύση, γεμάτο με ισχυρά αντιοξειδωτικά που είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα και για τη διατροφή και για την επιδερμίδα μας. Η σύνθεσή του περιέχει και χαλκό, ένα ορυκτό που ενισχύει την παραγωγή μελανίνης για την προστασία μας από τον ήλιο. Ένα δροσιστικό smoothie λοιπόν με μπανάνα, αβοκάντο, ανανά και λίγο κέιλ είναι ό,τι πρέπει για τη φυσική λάμψη που χρειάζεται το δέρμα μας τους καλοκαιρινούς μήνες.

3. ΤΣΑΙ ΜΑΤΣΑ

Δεν είναι τυχαίο που το έχουν εντάξει οι σταρ στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα αποτοξίνωσης. Το τσάι μάτσα είναι ο νέος πράσινος χυμός που υπόσχεται να βοηθήσει και στην απώλεια κιλών και στα σημάδια γήρανσης. Περιέχει 137 φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά από ένα απλό πράσινο τσάι, αφού πίνουεται όλο το φύλλο του τσαγιού (σε μορφή σκόνης) και όχι μόνο το αφέψημα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκάρει ο ομαδικός βιασμός γαϊδουριού από 15 ανήλικους!

4. ΝΕΡΟ ΛΕΜΟΝΙ

Το προτιμάει η Μπέλα Χαντίντ και αυτό όχι μόνο επειδή βοηθάει το πεπτικό της σύστημα αλλά και επειδή χάρη στα θρεπτικά συστατικά του, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης C, ενυδατώνει και προστατεύει το δέρμα από τον ήλιο και τις βλαβερές ακτίνες.

5. ΚΟΥΡΚΟΥΜΑΣ

Ο κουρκουμάς ή Turmeric είναι ένα από τα πιο ισχυρά superfoods της φύσης. Το δραστικό συστατικό του είναι η κουρκουμίνη και χρησιμοποιείται εδώ και 2500 χρόνια στην Ινδία, σαν φυσική βαφή. Οι θεραπευτικές του ιδιότητες ανακαλύφθηκαν σταδιακά – σήμερα, είναι το νέο διατροφικό trend αφού ο χυμός που βγάζει έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντικαρκινικές ιδιότητες. Βοηθάει έτσι και στις μολύνσεις της επιδερμίδας και στην αντιμετώπιση της ερυθρότητας.

Πηγή: Youweekly.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share