Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Απαλλαγείτε από το χνούδι του προσώπου σας με φυσικές μάσκες!

10 Αυγούστου 2017 08:15
Απαλλαγείτε από το χνούδι του προσώπου σας με φυσικές μάσκες!

Οι περισσότερες Ελληνίδες και γενικά οι μεσογειακού τύπου γυναίκες έχουν θέμα με την τριχοφυΐα, ειδικά αυτή του προσώπου. Μιλάμε συνήθως για εκείνο το χνούδι που γίνεται ιδιαίτερα εμφανές και λόγω σκούρου χρώματος και λόγω υπερβολικής ηλιοφάνειας, που το κάνει να δείχνει ακόμη πιο αντιαισθητικό. Για τις περιπτώσεις εκείνες που ξεφεύγουν από το απλό χνούδι, δυστυχώς οι απλοί αισθητικοί δεν μπορούν να κάνουν απολύτως τίποτα. Όταν υπάρχει πρόβλημα κανονικής τριχοφυΐας, ο μόνος κατάλληλος για να σας συμβουλεύσει είναι ο δερματολόγος ή ο ενδοκρινολόγος.

Ωστόσο, ούτε το χνούδι αντιμετωπίζεται εύκολα. Μπορεί το laser να έχει αποδειχτεί σωτήριο για την τριχοφυΐα του σώματος -ειδικά στις σκουρόχρωμες τρίχες-, αλλά στις ανοιχτόχρωμες τρίχες και ειδικότερα στο πρόσωπο δεν είναι αποτελεσματικό. Μάλιστα, οι δερματολόγοι απαγορεύουν τη χρήση laser στο πρόσωπο, γιατί υπάρχει κίνδυνος να επιδεινωθεί το πρόβλημα και να εμφανιστεί το φαινόμενο της υπερτρίχωσης.

Παλιότερα, πολλές επέλεγαν τις ειδικές ξανθυντικές κρέμες, που έκαναν τις τρίχες να χρυσίζουν στον ήλιο. Ποια θέλει όμως ένα τέτοιου είδους «χρυσό πέπλο» να τυλίγει την επιδερμίδα του προσώπου της;

Οι μάσκες που σας προτείνουμε παρακάτω δεν έχουν τα θεαματικά αποτελέσματα του κεριού ή της χαλάουας, αλλά βοηθούν στη σταδιακή αραίωση του επίμονου χνουδιού. Λειτουργούν δηλαδή ως θεραπείες. Επιπλέον, φτιάχνονται εύκολα στο σπίτι από 100% φυσικά υλικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Πέμπτη 10 Αυγούστου, σύμφωνα με το εορτολόγιο;

Μάσκα με Μέλι & Λεμόνι

Ανακατέψτε 1 κουτ. της σούπας μέλι με λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού. Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπο και αφήστε την να δράσει για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, αφαιρέστε τη κάνοντας μασάζ με μια μικρή πετσέτα. Για να δείτε αποτελέσματα, επαναλάβετε τη θεραπεία 2 με 3 φορές την εβδομάδα.

Μάσκα με Μέλι, Ζάχαρη & Λεμόνι

Αντίθετα με την προηγούμενη μάσκα, η συγκεκριμένη λειτουργεί σαν μάσκα κεριού. Αναμείξτε σε ένα μπολ 1 κουτ. της σούπας ζάχαρη, 1 κουτ. της σούπας μέλι και λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού. Ζεστάνετε το μείγμα στο φούρνο μικροκυμάτων για 3 λεπτά. Όταν η μάσκα κρυώσει αρκετά ώστε να μπορείτε να είναι ανεκτή από την επιδερμίδα σας, απλώστε την στις προβληματικές περιοχές. Μόλις στεγνώσει, τραβήξτε την προς την αντίθετη κατεύθυνση από τη φορά των τριχών, ακριβώς όπως κάνετε και με τις αποτριχωτικές ταινίες με το κερί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Πέμπτη 10 Αυγούστου;

Μάσκα με Αυγό, Ζάχαρη & Αλεύρι

Εδώ χρειάζεστε ασπράδια αυγών, 1 κουτ. της σούπας ζάχαρη και 1 κουτ. της σούπας αλεύρι. Ανακατέψτε καλά τα υλικά μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής πάστα. Απλώστε την στο πρόσωπο και μόλις στεγνώσει, τραβήξτε την με μία κίνηση, ακριβώς όπως και στην προηγούμενη μάσκα.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share