Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

5 τροφές που σε χορταίνουν υγιεινά κι εξαφανίζουν την πείνα!

24 Ιουλίου 2017 21:42
5 τροφές που σε χορταίνουν υγιεινά κι εξαφανίζουν την πείνα!

Η αίσθηση της πείνας είναι ο λόγος που οι περισσότεροι άνθρωποι αποτυγχάνουν να συνεχίσουν το πρόγραμμα διατροφής τους. Αλλά εσείς δεν πρέπει να υποκύψετε στο γουργούρισμα του στομάχου σας ή στην επιθυμία σας να φάτε σοκολάτες! Αντ ‘αυτού, μπορείτε να χορτάσετε με υγιεινές εναλλακτικές λύσεις. Εδώ είναι μερικά τρόφιμα που θα σας κάνουν να αισθάνεστε χορτάτοι και ικανοποιημένοι:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπέρλαμπρη! Το πρώτο δελτίο της Κοσιώνη μετά τον γάμο (video)

Μήλα

Το να τρώτε φρούτα είναι μια καλή συνήθεια, αλλά πρέπει να ξέρετε και πότε να τα φάνε, γιατί αυτό θα σας βοηθήσει να πετύχετε στην απώλεια βάρους! Για να βεβαιωθείτε ότι θα φάτε λιγότερο, δοκιμάστε να φάτε ένα μήλο περίπου μισή ώρα πριν από το γεύμα σας. Το νερό και οι ίνες από τα φρούτα θα σας περιορίσουν την αίσθηση της πείνας. Με αυτό τον τρόπο, όταν καθίσετε για το γεύμα σας, θα φάτε λιγότερο.

Αβοκάντο

Το αβοκάντο παρουσιάζει πολλά οφέλη για την υγεία. Αλλά ξέρατε ότι τρώγοντας μισόαβοκάντο με το μεσημεριανό γεύμα θα σας κάνει να αισθάνεστε χορτάτοι μέχρι το απόγευμα; Μια μελέτη πραγματοποιήθηκε πρόσφατα για να καταλάβουμε πώς λειτουργεί η όρεξη στις γυναίκες και πώς η κατανάλωση του αβοκάντο επηρεάζει την επιθυμία για φαγητό. Η μελέτη έδειξε ότι οι γυναίκες που είχαν τη συνήθεια να τρώνε αβοκάντο με μεσημεριανό τους γεύμα, αισθανόντουσαν πιο πλήρεις και χορτασμένες. Πολλές από αυτές τις γυναίκες δεν αισθάνονταν επίσης την επιθυμία για κάποιο σνακ ακόμα και 3 ώρες μετά το γεύμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το συγκλονιστικό μήνυμα των Linkin Park: Τσέστερ... «είχες αγγίξει περισσότερες ζωές απ' ότι είχες συνειδητοποιήσει»

Ρεβίθια, φακές και φασόλια

Τα όσπρια όπως οι φακές, τα ρεβίθια, τα μπιζέλια και τα φασόλια είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, σίδηρο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και αντιοξειδωτικά. Αποτελούν «superfoods» που έχουν πολλά οφέλη για την υγεία. Αν αρχίσετε να προσθέτετε περισσότερα όσπρια στην διατροφή σας, θα νιώθετε λιγότερες φορές επιθυμία για τσιμπολόγημα ανθυγιεινών τροφίμων μετά από αυτά τα γεύματα. Μια μετα-ανάλυση που δημοσιεύτηκε σε επιστημονικό περιοδικό, αποκάλυψε ότι οι άνθρωποι είχαν περισσότερες πιθανότητες να αισθάνονται πλήρεις εάν συμπεριλάμβαναν τακτικά τα όσπρια στο πρόγραμμα διατροφής τους.
Σούπα

Αν σας αρέσουν οι σούπες, είναι ότι πρέπει ειδικά σε κρύο ή βροχερό καιρό! Δοκιμάστε να φάτε σαν ορεκτικό μια σούπα, η οποία δεν έχει πολλές θερμίδες, πριν από το μεσημεριανό σας . Αυτό θα μειώσει την πρόσληψη θερμίδων από το μεσημεριανό σας γεύμα τουλάχιστον κατά 20%. Οι σούπες είναι νόστιμες και έχουν την τάση να σας φουσκώνουν παρά το γεγονός ότι έχουν λίγες θερμίδες. Αυτός είναι ο λόγος που οι σούπες είναι ιδανικές για άτομα που προσπαθούν να μειώσουν την ποσότητα φαγητού που τρώνε.

Μαύρη σοκολάτα

Σίγουρα οι λάτρεις της σοκολάτας θα δυσκολευτούν να το πιστέψουν και θα εκπλαγούν. Αλλά είτε το πιστεύετε είτε όχι, η μαύρη σοκολάτα μπορεί να καταναλωθεί από εκείνους που ακολουθούν μία δίαιτα. Σε στιγμές που νιώθετε έντονη λαχτάρα για κάτι γλυκό, μπορείτε να φάτε ένα κομμάτι μαύρης σοκολάτας. Η έρευνα δείχνει ότι η μαύρη σοκολάτα προστατεύει την καρδιά και τον εγκέφαλο και μειώνει την αρτηριακή πίεση. Έχει επίσης την ικανότητα να σας κάνει να νιώθετε πολύ πιο χορτάτοι σε σχέση με την σοκολάτα γάλακτος. Με την κατανάλωσημαύρης σοκολάτας, μπορείτε να περιορίσετε τις επιθυμίες σας να τρώτε γλυκά και αλμυρά τρόφιμα.

Αυτά λοιπόν είναι 5 τρόφιμα που θα πρέπει να καταναλώνετε όταν ακολουθείτε ένα πρόγραμμα διατροφής. Δοκιμάστε τα και θα δείτε το αποτέλεσμα μόνοι σας!

Πηγή: faybook.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share