Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Τρομερό: 18χρονος έφτιαξε σουτιέν που ανιχνεύει τον καρκίνο του μαστού!

5 Μαΐου 2017 16:28
Τρομερό: 18χρονος έφτιαξε σουτιέν που ανιχνεύει τον καρκίνο του μαστού!

Εμπνευσμένος από τη μάχη της μητέρας του με την ασθένεια!

Ο 18χρονος μαθητής λυκείου Julian Rios Cantu από το Μεξικό, εμπνευσμένος από τη μάχη της μητέρας του με τον καρκίνο, ανέπτυξε ένα σουτιέν το οποίο ανιχνεύει τη νόσο στους μαστούς και μάλιστα σε πρώιμο στάδιο. Ονόμασε το σουτιέν EVA και δημιούργησε μια εταιρία, την Higia Technologies για να εκμεταλλευτεί την εφεύρεσή του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εθισμένοι στο αλκοόλ: Οι τραγικές ιστορίες από 16 Έλληνες και ξένους διάσημους!

Η έγκαιρη πρόγνωση είναι πολύ σημαντική για τις περιπτώσεις του καρκίνου του μαστού, αφού αν ανιχνευθεί άμεσα τα ποσοστά επιβίωσης αγγίζουν το 100%. Το σουτιέν EVA διαθέτει σχεδόν 200 βιοαισθητήρες, οι οποίοι χαρτογραφούν την επιφάνεια του στήθους και παρακολουθούν διαρκώς τις αλλαγές. Έτσι οι μηνιαίες αυτό-εξετάσεις που πρέπει να κάνουν οι γυναίκες με ψηλάφηση στήθους - τις οποίες συχνά αμελούν - αντικαθίστανται από καθημερινές ανιχνεύσεις του EVA.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor αποκλειστικό: Δείτε ποιον διάσημο Τούρκο σεφ θα έχουν καλεσμένο στο επεισόδιο της Κυριακής! Είναι αυτός που έχει τρελάνει το ίντερνετ

Το EVA καταγράφει αλλαγές σε μέγεθος, θερμοκρασία και βάρος, αναλύοντας περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία αίματος, κάτι που μπορεί να είναι ενδεικτικό ενός όγκου. Το σουτιέν EVA έχει βραβευτεί στο Student Entrepreneur Awards (GSEA) και ο Cantu έχει κερδίσει βραβείο $20.000.

Πηγή: unboxholics.com

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share