Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

AXDW: μια “γιορτή” ύμνος στη μόδα

5 Νοεμβρίου 2018 13:22
AXDW: μια “γιορτή” ύμνος στη μόδα

Πλούσια υφάσματα, περίτεχνα σχέδια, κορώνες και κεντήματα, διαφάνειες που αγκαλιάζουν το γυναικείο σώμα, εκκεντρικά καπέλα, κρύσταλλα, κρόσια, φτερά και πούπουλα… πρωταγωνίστησαν στην 24η Athens Xclusive Designers Week.

Από την Τετάρτη έως την Κυριακή ο παλμός χτύπησε δυνατά στην Αθήνα και όλος ο κόσμος της μόδας περιστρεφόταν γύρω από την πόλη μας. Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη και τις πέντε ημέρες της διοργάνωσης, που κάθε χρόνο γίνεται καλύτερη και πιο θεαματική.

Δεκάδες Έλληνες σχεδιαστές και αγαπημένα fashion brands ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους για ακόμη μία φορά παρουσίασαν τις νέες τάσεις της σεζόν και απέδειξαν περίτρανα πως η μόδα είναι μία μορφή τέχνης και έκφρασης και όχι απλά ρούχα. Ωστόσο, στην 24η Athens Xclusive Designers Week συμμετείχαν και κάποιοι διεθνείς σχεδιαστές, ενώ παρευρέθηκαν δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον
τομέα του ρούχου από το εξωτερικό.



Αρκετές διάσημες Ελληνίδες περπάτησαν στην πασαρέλα της Αθηναϊκής εβδομάδας μόδας για χάρη των καταξιωμένων σχεδιαστών. Μερικές από αυτές είναι η Βίκυ Καγιά, η Εύη Αδάμ, η Ευρυδίκη Βαλαβάνη, η Σόφη Πασχάλη, η Ειρήνη Παπαδοπούλου, η Βιργινία Δικαιούλια και η Βικτώρια Καρύδα. (Η τελευταία πληροφορήθηκε τον χαμό τους συζύγου της, την ώρα που βρισκόταν στην επίδειξη του οίκου μόδας Kathy Heyndels).

Ιδιαίτερα εντυπωσιακό ήταν το show του Vassili Zoulia που παρουσιάστηκε στο Περιστύλιο του Ζαππείου γιορτάζοντας τα 15 χρόνια που βρίσκεται στο χώρο. Την επίδειξη “take the picture” άνοιξε η Βίκυ Καγιά, η οποία έλαμψε μέσα σε ένα ασημί φόρεμα κεντημένο με παγιέτες, εμπνευσμένο από το 90’s glamour που ήταν και το πνεύμα της επίδειξης. Ο φωτογράφος Χάρης Χριστόπουλος συμμετείχε στο show ως special guest, καθώς βρισκόταν στην πασαρέλα και απαθανάτιζε τα μοντέλα με τις δημιουργίες του καταξιωμένου σχεδιαστή.

Μια ακόμη ευχάριστη πινελιά στην 24η Athens Xclusive Designers Week ήταν η επίδειξη των σπουδαστών της σχολή Fashion Workshop της Βίκυς Καγιά η οποία παρευρέθηκε μαζί με την οικογένεια της και καμάρωσε το νέο αίμα στον χώρο της ελληνικής μόδας.

Η Athens Xclusive Designers Week είναι μία διοργάνωση που στηρίζει και αναδεικνύει νέα ταλέντα στο χώρο της μόδας. Για ακόμη μία σεζόν πραγματοποιήθηκαν τα New Designers Awards τα οποία παρουσίασε η ηθοποιός Ζέτα Δούκα, η οποία επέλεξε να φορέσει δημιουργίες από τους Kathy Heyndels και Valtadoros. Το βραβείο Best New Designer απονεμήθηκε στην Κλέλια Άνδραλη για τη συλλογή της “Creepy Smiles”. Με αυτό το βραβείο η νικήτρια έχει την δυνατότητα να συμμετάσχει σε ένα fashion week του εξωτερικού. Επίσης, απονεμήθηκαν τα βραβεία Best Trendsetter στην Ηλιάνα Ματθαίου και Best Catwalk στην Anastasia Laftsidi.

Η αυλαία για την 24η Athens Xclusive Designers Week, για αυτή τη χρονιά, έπεσε στο Ωδείο Αθηνών με άλλο ένα λαμπερό fashion show από το αγαπημένο σχεδιαστικό δίδυμο MI-RO.

Της Μυρσίνης Κοντού.

Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ στις φωτογραφίες που ακολουθούν κάτω από τις διαφημίσεις στο Athensmagazine.gr!

TAGS
 

Ροή ειδήσεων

Share