Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Το μαύρο σέξι φόρεμα της πριγκίπισσας Νταϊάνα με το οποίο εκδικήθηκε τον Κάρολο και σόκαρε την Βρετανία!

Ήταν της Ελληνίδας σχεδιάστριας Christina Stambolian!

1 Ιουλίου 2018 14:20
Το μαύρο σέξι φόρεμα της πριγκίπισσας Νταϊάνα με το οποίο εκδικήθηκε τον Κάρολο και σόκαρε την Βρετανία!

Όταν μιλάμε για κομψότητα, για θηλυκότητα και φινέτσα, οι γυναικείες φιγούρες που μας έρχονται στο μυαλό είναι συγκεκριμένες.

Μία από αυτές, η θρυλική πριγκίπισσα Νταϊάνα που σημάδεψε για πάντα την ιστορία της Αγγλίας και έγινε πρότυπο της ομορφιάς και της μόδας, με τεράστια επιρροή μέχρι και σήμερα.

Στις 29 Ιουνίου 1994, πριν από 24 χρόνια, η Νταϊάνα, πριγκίπισσα της Ουαλίας, φόρεσε ένα μαύρο κοκτέιλ φόρεμα για να παραβρεθεί στο ετήσιο event του Vanity Fair για την Serpentine Gallery στο Hyde Park του Λονδίνου. Δεν ήταν όμως ένα τυχαίο φόρεμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - Διαρροή: Αυτοί οι παίκτες κερδίζουν το σημερινό (01/07) έπαθλο άνεσης!

Την προηγούμενη νύχτα, ο πρίγκιπας Κάρολος αποκάλυψε ότι την απάτησε σε μια πολύ-αναμενόμενη τηλεοπτική συνέντευξη.

Τότε ήταν που την επόμενη ημέρα η Πριγκίπισσα Νταϊάνα φόρεσε το iconic μαύρο φόρεμα που αποκάλυπτε τους ώμους κι έγραψε ιστορία με αυτή της την εμφάνιση.

Το «φόρεμα της εκδίκησης» (Revenge Dress) όπως ονομάστηκε αργότερα, ήταν δημιουργία της Ελληνίδας σχεδιάστριας Christina Stambolian.

Πρόκειται για ένα μικρό μαύρο μεταξωτό φόρεμα, με αισθησιακό άνοιγμα στους ώμους και λεπτομέρειες από σιφόν. Η Νταϊάνα το φόρεσε με ένα εκπληκτικό τσόκερ από πέρλες στον λαιμό και μαύρες γόβες στιλέτο και άφησε όλη την Βρετανία άφωνη με την εμφάνιση της.

«Ήταν η πρώτη φορά που οι άνθρωποι γνώρισαν στη νέα Νταϊάνα , αυτή που δεν χρειαζόταν την βασιλική οικογένεια, ειδικά τον πρίγκιπα Charles», δήλωσε στο HuffPost ο Βρετανός δημοσιογράφος και στιλίστας Alex Longmore.

Μέσα σε εκείνο το μίνι φόρεμα η Λαίδη Ντι απέπνεε έναν αέρα αυτοπεποίθησης, ευτυχίας και ανεξαρτησίας.

Παρά το γεγονός πως ο Κάρολος και η Νταϊάνα είχαν χωρίσει επίσημα από τον Δεκέμβριο του 1992, η διαδικασία του διαζυγίου χρειάστηκε περισσότερα από τέσσερα χρόνια για να ολοκληρωθεί. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Diana εδραιώθηκε ως ένα σύγχρονο είδωλο της μόδας και της κομψότητας. Και με αυτή της την εμφάνιση το απέδειξε.

Το πιο ενδιαφέρον είναι πως η Νταϊάνα δίσταζε να φορέσει το μικρό μαύρο φόρεμα από σιφόν, καθώς το θεωρούσε μια τολμηρή επιλογή για μέλος της βασιλικής οικογένειας.

Η πριγκίπισσα σχεδίαζε να φορέσει ένα φόρεμα του οίκου Versace, αλλά άλλαξε γνώμη όταν ο οίκος δημοσίευσε ένα δελτίο τύπου με το λουκ πριν την εκδήλωση.

Την τελευταία στιγμή, επέλεξε ένα μαργαριταρένιο περιδέραιο και την μαύρη δημιουργία που είχε κρυμμένη για χρόνια στην ντουλάπα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Μηνιαίες Προβλέψεις Ιουλίου από τον Κώστα Λεφάκη! «Φουρτούνες» για 4 ζώδια!

«Ήθελε να μοιάζει με ένα εκατομμύριο δολάρια», θυμάται η πρώην στιλίστρια της Anna Harvey το 2013. «Και το έκανε».

Από εκείνη την εποχή, η Νταϊάνα απέφυγε τα πιο συντηρητικά και βαρετά λουκ των προηγούμενων ετών για χάρη της απλότητας και του chicness, δηλώνει η Eleri Lynn, επιμελήτριας της έκθεσης Diana: Her Fashion Story στο παλάτι του Κένσινγκτον.

Το μαύρο φόρεμα της πριγκίπισσας Νταιάνα άφησε εποχή όπως και η ίδια της η προσωπικότητα και ιστορία. Το κομμάτι έγινε το «έμβλημα» της εκδίκησης, ενώ οι εμφανίσεις της από εκείνη την ημέρα και ύστερα ταυτίστηκαν με τον ορισμό της θηλυκότητας και του σεξαπίλ μέσα στις δεκαετίες.

Πηγή: bovary.gr

 

Ροή ειδήσεων

Share