Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Εβδομάδα μόδας Μιλάνο: Αυτό είναι το show που προκάλεσε ανατριχίλα! Δες γιατί...

22 Φεβρουαρίου 2018 12:55
Εβδομάδα μόδας Μιλάνο: Αυτό είναι το show που προκάλεσε ανατριχίλα! Δες γιατί...

H Eβδομάδα Mόδας του Μιλάνου ξεκίνησε την Τετάρτη πολύ δυναμικά. Ο Alessandro Michele είναι μεγάλος λάτρης των ταινιών φαντασίας και ίσως κάποια στιγμή τον δούμε πίσω από τις κάμερες σε ρόλο σκηνοθέτη. Το βράδυ της Τετάρτης ο creative director σκηνοθέτησε άλλο ένα show για τον οίκο Gucci και το αποτέλεσμα έκοψε πραγματικά την ανάσα. Η παρουσιάση της συλλογής fall/winter 2018 κάθε άλλο παρά συνηθισμένη ήταν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ραγδαίες εξελίξεις: Δεκτό το αίτημα της Ειρήνης Μελισσαροπούλου στις φυλακές του Χονγκ Κονγκ! (video)

Η φαντασία του σχεδιαστή δεν έχει όρια και φυσικά δεν έμεινε στα υφάσματα και print της συλλογής, αλλά στην συνολική εικόνα που ήταν κάτι παραπάνω από σουρεαλιστική, αλλά δίχως αμφιβολία εντυπωσιακή.

Η ατμόσφαιρα προκαλούσε ρίγη σε ένα runway που διαμορφώθηκε σαν χειρουργείο.

Εκτός όμως από τα παράξενα-συνηθισμένα για τον Cucci ρούχα και αξεσουάρ και το σκηνικό, είδαμε τα μοντέλα να περπατούν με ότι πιο extreme μπορούσε να σκεφτεί ανθρώπινο μυαλό.

Τα μοντέλα κρατούσαν στα χέρια αντίγραφα των ίδιων τους των κεφαλιών κατασκευασμένα με κάθε λεπτομέρεια. Η πασαρέλα τα είχε όλα, από μικρούς χαμαιλέοντες και μοντέλα με τρία μάτια, μέχρι μωρά δράκων και σίγουρα οι λαμπεροί καλεσμένοι αισθάνονταν σαν να συνέβαινε κάποια μεγάλη αποκάλυψη μπροστά στα μάτια τους.

Για να επιτύχει τα εκπληκτικά ομοιώματα, ο Michele συνεργάστηκε με το Makinarium, ένα εργοστάσιο τεχνολογίας-τεχνικής που εδρεύει στη Ρώμη και παράγει-κατασκευάζει ειδικά οπτικά εφέ. Από την Τσινετσιτά, όπου έχουν το ατελιέ τους, συνεργάστηκαν οι Ridley Scott, Vlad Marsavin, Danny Boyle και Ben Stiller.

«Ο Alessandro μας επισκεφτηκε ξαφνικά - δεν γνωρίζόμασταν», δήλωσε ο Leonardo Cruciano, ο οποίος ίδρυσε τη συλλογική ομάδα με τους Nicola Sganga και Angelo Poggi. «Είχε πολύ συγκεκριμένες ιδέες για το τι ήθελε να επιτύχει. Ήταν μια μεγάλη συνεργασία. Είναι ένας αληθινός καλλιτέχνης, με ένα πραγματικό πάθος, μια φαντασία τόσο έντονη και εμπνευσμένη, που σε ωθεί προς τα εμπρός». Χρειάστηκαν έξι μήνες για να δώσουν ζωή στα εκπληκτικά κομμάτια και το Makinarium εργάστηκε με μια σειρά μέσων, από τα καλούπια των κεφαλιών των πραγματικών μοντέλων μέχρι τις 3-D εκτυπώσεις και τις σαρώσεις.

Ωστόσο, ο Michele άρχισε να ενδιαφέρεται για το Makinarium, αφού είδε την ταινία του 2016 Τhe tale of the Tales, του Ιταλού σκηνοθέτη Matteo Garrone, με τον οποίο συνεργάστηκαν. Όσον αφορά το νόημα πίσω από το μοντέλο που έφερε το δικό της κεφάλι; Θα μπορούσε να υποδηλώνει τη μεταφορά του πνευματικού φορτίου της ίδιας της εξέλιξης και της αυτογνωσίας του ατόμου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σπαραγμός για τον θάνατο της Σταυρούλας Φρεμεντίτη! Το μήνυμα στην αδελφή της που σοκάρει (photos)

Όπως και να έχει το show έγραψε ιστορία.

 

Μόδα

Ροή ειδήσεων

Share