Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

8 πράγματα που δεν θα υπήρχαν χωρίς τις γυναίκες

19 Μαρτίου 2018 16:53
8 πράγματα που δεν θα υπήρχαν χωρίς τις γυναίκες

Μια μέρα χωρίς γυναίκες θα ήταν μια μέρα χωρίς καφέ ή χωρίς WiFi…

Πώς θα ήταν μια μέρα χωρίς WiFi ή χωρίς μια κούπα μυρωδάτου καφέ φίλτρου; Στις γυναίκες χρωστάμε πολλά αλλά και μερικές από τις πιο όμορφες και καθημερινές απολαύσεις.

Η μπίρα: Σύμφωνα με έρευνα της ιστορικού Jane Peyton, οι πρώτες αναφορές για κατανάλωση μπίρας στην Μεγάλη Βρετανία ήταν στα σπίτια όπου η παραγωγή τους ήταν δουλειά των γυναικών!

WiFi: Το WiFi μας έχει λύσει τα χέρια και το χρωστάμε στην ηθοποιό Hedy Lamarr που όταν άφησε το Hollywood ασχολήθηκε με επιστημονικά πειράματα.Σε μια προσπάθειά της να βοηθήσουν τους Συμμάχους κατά τη διάρκεια του Β’Παγκοσμίου Πολέμου, η Hedy παρουσίασε στο αμερικάνικο Ναυτικό μια συσκευή αναπήδησης συχνοτήτων που τελικά έγινε η βάση για τη μοντέρνα τεχνολογία της διασποράς φάσματος που σήμερα χρησιμοποιείται σε ένα ευρύ φάσμα συσκευών από τα ασύρματα τηλέφωνα μέχρι τις ασύρματες ευρυζωνικές συνδέσεις.

Η βούρτσα μαλλιών: Ενώ δεν είναι γνωστό ποιος έφτιαξε πρώτος την βούρτσα ή την χτένα μαλλιών, όμως αυτός που κατοχύρωσε την πατέντα… ήταν γυναίκα! Η Lyda Newman, μια Αφροαμερικανίδα από το Manhattan της Νέας Υόρκης, ήταν εκείνη που το 1898 πρωτοπόρησε με την χρήση μιας βούρτσας φτιαγμένη από συνθετικές τρίχες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νεκρός σε εκδρομή με την Νομική βρέθηκε ο 20χρονος Σταύρος Δρίβας! Το ανελέητο bullying και ο πνιγμός από συμφοιτητές τους στην θάλασσα!

Το φίλτρο του καφέ! Η Melitta Bentz, μια γερμανίδα νοικοκυρά, βρήκε ένα τρόπο να πίνουμε καφέ χωρίς…. τους κόκκους να κολυμπούν στην κούπα μας το 1908! Ευχαριστούμε!

Monopoly: Το αγαπημένο παιχνίδι μικρών και μεγάλων δημιουργήθηκε από μια γυναίκα παρόλο που τα εύσημα δόθηκαν σε άντρα. Η Elizabeth Maggie έφτιαξε την πρώτη εκδοχή κατοχυρώνοντας την πατέντα το 1903 αλλά 30 χρόνια μετά ο Charles Darrow πήρε την ιδέα και έφτιαξε το παιχνίδι περίπου όπως το ξέρουμε σήμερα, ενώ το 1935 το πούλησε στην Parker Brothers.

Οι πάνες μιας χρήσης: Καμιά μαμά δεν μπορεί να φανταστεί τι θα έκανε χωρίς τις πάνες μιας χρήσης, για αυτό η εφεύρεση της Marion Donovan που έφτιαξε αδιάβροχες πάνες το 1951 ήταν σημαντική! Μπορεί τότε οι άντρες-στελέχη των εταιρειών να βρήκαν την εφεύρεση περιττή αλλά τώρα πολλοί μπαμπάδες την ευγνωμονούν!

Μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας: Φαίνεται απλό, αλλά ήταν το 1938 που η Ruth Graves Wakefield σκέφτηκε για πρώτη φορά να προσθέσει στα διάσημα μπισκότα που σέρβιρε στο Toll House Inn μικρά κομμάτια σοκολάτας. Η σοκολάτα που επέλεξε ήταν Nestlé και με μια έξυπνη κίνηση, η εταιρεία αγόρασε τα δικαιώματα για την συνταγή!

Τα προγράμματα του υπολογιστή: Η Ada Lovelace έζησε από το 1815 μέχρι το 1852 στο Λονδίνο κι άκουσε για πρώτη φορά για τις ιδέες του Charles Baddage για την Αναλυτική Μηχανή το 1834. Ξεκινά αλληλογραφία μαζί του κι εκείνος της ζητά να μεταφράσει μια διάλεξή του και να προσθέσει τα σχόλιά της.Η Ada γράφει τις σκέψεις της για το πώς η Αναλυτική Μηχανή θα μπορούσε να υπολογίζει αριθμούς Μπερνούλι κάνοντας ένα σχέδιο που σήμερα θεωρείται από τους ιστορικούς το πρώτο πρόγραμμα υπολογιστή.

πηγή: newsone.gr

 

Ροή ειδήσεων

Share