Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

5 tips για να φροντίσεις το πολύ αφυδατωμένο δέρμα σου!

15 Μαρτίου 2018 23:27
5 tips για να φροντίσεις το πολύ αφυδατωμένο δέρμα σου!

Η ξηρότητα της επιδερμίδας, είναι τόσο πρόβλημα όσο είναι και η λιπαρότητα. Ενώ οι λιπαρές επιδερμίδες υποφέρουν από γυαλάδες, οι ξηρές υποφέρουν από ξεφλούδισμα. Ενώ οι λιπαρές έχουν σπυράκια, οι ξηρές έχουν κνησμό… Τα προβλήματα της ξηρής επιδερμίδας είναι πολλά αλλά δεν θα τα καταμετρήσουμε τώρα. Για να είσαι εδώ και να μας διαβάζεις σημαίνει πως τα ξέρεις και απλά ψάχνεις λύσεις. Παρακάτω λοιπόν έχουμε 5 tips που θα αλλάξουν τον τρόπο που περιποιείσαι το δέρμα σου και την βελτίωση θα την δεις άμεσα. Μα παρακαλούμε, δεν κάνει τίποτα!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παρέμβαση του Ρουβίκωνα σε κατασκευαστική εταιρεία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor 2: Το Twitter "σταυρώνει" τον Μουρούτσο και την τύχη του: "Θαυματουργός αυτός ο Άη Δομίνικος!"

#1 Άλλαξε καθαριστικό
Τα καθαριστικά προσώπου , προκειμένου να αφαιρέσουν ρύπους και μακιγιάζ, είναι σκληρά. Καταλήγουν λοιπόν να αφαιρούν από το δέρμα σου και το τελευταίο ίχνος υγρασίας και έτσι τα πράγματα σκουραίνουν… Άλλαξε λοιπόν το καθαριστικό σου σαπούνι με ένα λάδι καθαρισμού (θα επανέλθουμε στο θέμα με προτάσεις).

#2 Άλλαξε θερμοκρασία νερού
Οι extreme θερμοκρασίες, δηλαδή το πολύ κρύο και το πολύ ζεστό αφυδατώνουν το δέρμα. Αν λοιπόν πλένεις το πρόσωπό σου όσο κάνεις καυτό ντους άλλαξε συνήθειες. Επίσης, αν πλένεσαι το πρωί με κρύο νερό για να ξυπνήσεις… μην το ξανακάνεις. Το χλιαρό νερό είναι η σωτηρία σου!

#3 Και ορός και κρέμα
Το δέρμα σου χρειάζεται όση ενίσχυση μπορεί να έχει και βάζοντας και ορό και κρέμα θα του την παρέχεις. Διάλεξε έναν πολύ ενυδατικό ορό και μία καλή κρέμα με SPF gια το πρωί ενώ το βράδυ επέλεξε μία ΠΟΛΥ πλούσια. Μόνο έτσι θα δεις διαφορά!



#4 Απολέπιση
Ξέρουμε, σκέφτεσαι ότι το δέρμα σου αρκετά σε τρώσει, δεν χρειάζεται να το επιβαρύνεις αλλά κάνεις λάθος. Όλα αυτά τα νεκρά κύτταρα που συσσωρεύονται στην επιφάνειά του και κάνουν την όψη σου ακόμα πιο αφυδατωμένη, εμποδίζουν και τα θρεπτικά συστατικά από το να περάσουν και να κάνουν τη δουλειά τους. Μία ελαφριά απολέπιση 2 φορές την εβδομάδα λοιπόν επιβάλλεται!

#5 Μάσκες ενυδάτωσης
Μπορεί όταν σκέφτεσαι μάσκα να πηγαίνει το μυαλό σου στον καθαρισμό αλλά οι μάσκες είναι κυρίως για ενυδάτωση. Ακόμα και αν κάνεις μία απλή, DIY μάσκα με μέλι θα δεις διαφορά και στο εμπόριο υπάρχουν σούπερ ενυδατικές επιλογές για κάθε budget. Κάνε λοιπόν μάσκα μία αφορά την εβδομάδα ανελλιπώς.

 

Ροή ειδήσεων

Share