Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σοκ: Αυτή η γυναίκα έβαλε εξτένσιον βλεφαρίδων και δεν φαντάζεστε τι έπαθε (Photo)

19 Ιανουαρίου 2018 11:28
Σοκ: Αυτή η γυναίκα έβαλε εξτένσιον βλεφαρίδων και δεν φαντάζεστε τι έπαθε (Photo)

Μια 20χρονη από τον Καναδά θέλησε να βάλει εξτένσιον βλεφαρίδων για να κάνει πιο έντονο το βλέμμα της, αλλά δυστυχώς το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που περίμενε.

Η Isabelle Kun πήγε σε ένα ινστιτούτο αισθητικής για να κάνει τις βλεφαρίδες της πιο μακριές και πυκνές, αλλά έπαθε μόλυνση και αλλεργία.

Το επόμενο πρωί μετά την προσθήκη των εξτένσιονς βλεφαρίδων ξύπνησε με πρησμένα μάτια και με δυσκολία μπορούσε να δει.

Η 20χρονη πήγε αναστατωμένη στον οφθαλμίατρο, όπου της έδωσε μια αγωγή και της είπε πως έπαθε αλλεργία από την κόλλα που της έβαλαν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το Twitter δίνει "πόνο" για δεύτερη μέρα λόγω... Phylax! "Ιησούς Χριστός νικά κι όλα τα γλυπτά σκορπά!"

Τα εξτένσιον βλεφαρίδων είναι συνθετικές βλεφαρίδες που προσκολλώνται με ειδικές κόλλες πάνω στις φυσικές βλεφαρίδες, μία διαδικασία που οι γυναίκες μπορούν να κάνουν και μόνες τους.

Ωστόσο, Αμερικανοί επιστήμονες τονίζουν ότι μπορεί να προκαλέσουν μόλυνση και αλλεργικές αντιδράσεις στα μάτια. Συχνά προκαλούν υπεραιμία στα μάτια, έλκος του επιπεφυκότα, πρήξιμο και φαγούρα.

Οι προειδοποιήσεις έρχονται ύστερα από τα αυξημένα κρούσματα οφθαλμοπαθειών μεταξύ των γυναικών που χρησιμοποιούν τα εξτένσιον.



Οι κόλλες που χρησιμοποιούνται μπορεί να προκαλέσουν αλλεργία στα μάτια διότι μερικές περιέχουν φορμαλδεΰδη, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Επιπλέον, επειδή μπορεί να παγιδευτούν σ’ αυτές τις κόλλες και παθογόνα μικρόβια και να εμφανιστούν βακτηριακές, ιογενείς ή μυκητιασικές μολύνσεις.

Το πιο σοβαρό απ’ όλα είναι ότι το βάρος των συνθετικών βλεφαρίδων καταπονεί τον θύλακα των φυσικών βλεφαρίδων, με συνέπεια οι τελευταίες να λεπταίνουν και σε περίπτωση συστηματικής χρήσης, να πέφτουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκ στο Μπρούκλιν: "Πάγωσαν" όλοι με αυτό που αντίκρισαν κάτω από τον συρμό του Μετρό! (photos)

Η 20χρονη δημοσίευσε τις φωτογραφίες της στο facebook για να προειδοποιήσει όλες τις γυναίκες που θέλουν να βάλουν βλεφαρίδες να κάνουν πρώτα ένα patch test (τεστ αλλεργίας).

Το Patch test είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιείται για να προσδιοριστεί αν μια συγκεκριμένη ουσία προκαλεί αλλεργική φλεγμονή στο δέρμα του ασθενούς. Κάθε άτομο που ενδέχεται να έχει αλλεργική δερματίτιδα εξ επαφής ή/και ατοπική δερματίτιδα μπορεί να επωφεληθεί απο μια τέτοια εξέταση.

Κάτι που δεν έκανε εκείνη και γι΄ αυτό έπαθε μόλυνση στα μάτια.

Πηγή; bovary.gr

 

Ροή ειδήσεων

Share