Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Εμινέ: Γνωρίστε την σκοτεινή κυρία Ερντογάν: Τα πάθη της γυναίκας που μόνο δημοσίως είναι ένα βήμα πίσω από τον Σουλτάνο (Photos)

7 Δεκεμβρίου 2017 10:47
Εμινέ: Γνωρίστε την σκοτεινή κυρία Ερντογάν: Τα πάθη της γυναίκας που μόνο δημοσίως είναι ένα βήμα πίσω από τον Σουλτάνο (Photos)

O Tαγίπ Ερντογάν από ώρα σε ώρα αναμένεται στσην Αθήνα, αλλά όχι μόνος. Θα τον συνοδεύει η σύζυγός του Εμινέ, η γυναίκα που πάντα δημοσίως βρίσκεται ένα βήμα πίσω του και ιδιωτικά 10 μπροστά του.

Δημοσίως η Πρώτη Κυρία της Τουρκίας κρατά πάντα χαμηλούς τόνους. Για κοινωνικοθρησκευτικούς λόγους, άλλωστε, δεν θα μπορούσε παρά να είναι η «σκιά» του Προέδρου της Τουρκίας. Τουλάχιστον δημοσίως. Γιατί την ίδια ώρα ιδιωτικά, η ίδια προτιμά να χαίρεται τα πλούτη, τα πανάκριβα ψώνια και την πολυτελή ζωή πέρα από τα φώτα της δημοσιότητας.

Η γνωριμία με τον Ερντογάν

Το ζεύγος, που γνωρίστηκε τυχαία σε ένα συνέδριο, όπου σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ο Ερντογάν ερωτεύτηκε με την πρώτη ματιά την Εμινέ και αποφάσισε τότε πως αυτή η όμορφη γυναίκα θα γινόταν η σύζυγός του μία μέρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Είδηση "βόμβα" στον Παναθηναϊκό: Δυστυχώς η χειρότερη εκτίμηση επαληθεύεται!

Την ίδια γνώμη δεν είχε η μητέρα του Ρετζέπ, καθώς η ίδια τα πρώτα χρόνια της σχέσης τους δεν ήθελε με τίποτα την Εμινέ για νύφη της. Ο λόγος; Γιατί η Εμινέ εξ΄αρχής δεν ήταν μία εντελώς «αθόρυβη» γυναίκα.

«Ήθελε να αυτοκτονήσει όταν της είπαν να φορέσει μαντίλα»

Για το πώς έβαλε τη μαντίλα η Εμινέ Ερντογάν, η ίδια ομολογεί ότι έφτασε μέχρι και σε σημείο απόπειρας αυτοκτονίας, όταν ο αδελφός της της επέβαλε σε ηλικία 15 ετών να την φορέσει.

Η Εμινέ Γκιουλμπαράν ήταν μαθήτρια τότε και το μόνο που της άρεσε ήταν να διαβάζει μυθιστορήματα, ποίηση και να ακούει μοντέρνα μουσική. Της άρεσε επίσης να οδηγεί αμάξια, αλλά μόνο κρυφά, καθώς στη συντηρητική κοινωνία, στην οποία ζούσε, οι γυναίκες δεν συνήθιζαν να πιάνουν τιμόνι. Ο αδελφός της, ο οποίος ήταν μόλις ένα χρόνο μεγαλύτερός της, ήρθε μια μέρα και της είπε ότι είχε φτάσει ο καιρός πια να αρχίσει να φοράει μαντήλα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Άση Μπήλιου προειδοποιεί: Αστρολογικές προβλέψεις για όλα τα ζώδια! (video)

Όπως θα διηγηθεί αργότερα στο βιογράφο της, «εκείνη τη μέρα σκέφτηκα ακόμη και να αυτοκτονήσω. Πως θα κάλυπτα το κεφάλι μου; Αλλά δυστυχώς έπρεπε να υπακούσω, αν ήθελα να συνεχίσω να ζω στο σπίτι. Η επιθυμία του αδελφού μου, ήταν διαταγή για μένα», είχε πει κάποτε η γυναίκα, η οποία πλέον έχει κάνει την μαντίλα- σήμα κατατεθέν της.

Είναι ο άνθρωπος πίσω από την πολιτικό προφίλ του Ερντογάν

Αν και δεν είναι λίγοι που την παρουσιάζουν ως μία ταπεινή γυναίκα που περνά πολλές ώρες στο παλάτι, φροντίζοντας για το φαγητό ή φτιάχνοντας «ξύδι» από μήλο, η ίδια στην πραγματικότητα προτιμά να «στήνει» το πολιτικό προφίλ του συζύγου της.

Έχοντας κι αυτή λόγο στις εμφανίσεις, τις ομιλίες και τις πολιτικές εκστρατείες του άνδρα της, η ίδια όχι μόνο τον συμβουλεύει και τον στηρίζει, αλλά έχει αναλάβει και τον ρόλο του «ταμία» στην οικογένεια, μιλώντας για επενδύσεις και αγορές, όσο ο Ερντογάν «επιβλέπει» την κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας του.

Προσπαθώντας ταυτόχρονα να κρατήσει την ενότητα στην οικογένεια της, ανατρέφοντας με τέτοιο τρόπο τα 5 παιδιά, ώστε να αποτελούν παράδειγμα για την κλειστή κοινωνία της Τουρκίας, η ίδια σίγουρα έχει αναλάβει πολύ περισσότερους ρόλους από ότι θα άρμοζαν σε μία «Πρώτη Κυρία».

Επιβλέπει το σπίτι της, παρεμβαίνει στην πολιτική εικόνα του άνδρα της, διαχειρίζεται τα χρήματα της οικογένειας, έχει την ελευθερία να σκορπά αλόγιστα χρήματα και επίσης.... γνωρίζει πως να κρατά χαμηλό, απαρατήρητο προφίλ στον Δυτικό -και όχι μόνο- κόσμο.

Μανιακή με τα ψώνια

Και μπορεί στο μάτι των δυτικών, η εμφάνιση της Εμινέ να μην θεωρείται κάτι ιδιαίτερο, παρά μόνο συντηρητικό, αλλά η γυναίκα που πήγε να αυτοκτονήσει πριν βάλει μαντίλα, έχει εξαιρετική γνώση της μόδας.

Άλλωστε σύμφωνα με τα όσα γράφονται στα διεθνή μέσα, η ντουλάπα της όχι μόνο είναι γεμάτη με ρούχα, αλλά η ίδια έχει φτάσει στο σημείο που ψωνίζει μανιωδώς, χαλώντας υπέρογκα ποσά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρισευτυχισμένος ο Σταμάτης Γονίδης: Ο ερχομός του μωρού που θα του αλλάξει την ζωή!

Ο τρόπος ζωή της δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αυτών των ανθρώπων του διεθνούς jet set. Ταξίδια για ψώνια, με πάθος για τα επώνυμα ρούχα και τις ακριβές αντίκες, όπως σημειώνει η Daily Mail. Μπορεί το 1/4 της Τουρκίας να ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, όμως εκείνη υπερηφανεύεται για το σπέσιαλ άσπρο τσάι που πίνει, που κοστίζει κάτι λιγότερο από 1.700 ευρώ το κιλό.

Σύμφωνα, με την βρετανική εφημερίδα, μια φορά, είχε κλείσει εμπορικό κέντρο στις Βρυξέλλες, εμποδίζοντας άλλους αγοραστές να εισέλθουν σε αυτό, για να ψωνίσει επώνυμα ρούχα και τσάντες, την ώρα που ο σύζυγός της βρισκόταν στην πόλη για να μιλήσει με τους Ευρωπαίους ηγέτες για το προσφυγικό. Λέγεται, ακόμη, πως όταν συνόδευε τον Τούρκο πρόεδρο σε ταξίδι στην Βαρσοβία ξόδεψε περίπου 44.000 ευρώ σε παζάρι αντικών. Τα αντικείμενα που αγοράζει πιθανότατα διακοσμούν το παλάτι, που έχουν λίγο έξω από την Αγκυρα, του οποίου η κατασκευή άγγιξε κάτι λιγότερο από 600 εκατ. ευρώ.

Οι περισσότερες ατάκες κατέληξαν στο «Λευκό Σεράι», όπως είναι γνωστό το προεδρικό μέγαρο, το οποίο βρίσκεται σε μια έκταση 300.000 τ.μ., έχοντας κήπους, λίμνες και 1.000 δωμάτια. Βασικό χαρακτηριστικό του είναι η μοναδική χλιδή, με μεταξένιες ταπετσαρίες και πανάκριβους πολυελαίους.

Κατά τη διάρκεια της κατασκευής του, η Εμινέ Eρντογάν υποστήριξε πως είχαν χρησιμοποιηθεί «φυσικά» υλικά από την Τουρκία, ωστόσο, οι αντίπαλοί του συζύγου της, που ισχυρίζονταν πως είχαν δει τα σχέδια, έκαναν λόγο για οροφή από τη Γερμανία, πράσινο μάρμαρο από την Ινδία και υλικά από Γαλλία και Βρετανία. Ακόμα και τα δένδρα, όπου φυτεύτηκαν, προέρχονταν από την Ολλανδία και την Ιταλία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα αδιανόητη τραγωδία συγκλονίζει το Πανελλήνιο: 9χρονος πήδηξε από γέφυρα μπροστά στον πατέρα του!

Βέβαια, παρά τις φήμες που κυκλοφορούν, οι κριτικές για τον τρόπο ζωής του ζευγαριού είναι σπάνιες, καθώς όποιος μιλήσει αρνητικά κινδυνεύει με φυλάκιση. Ο πλούτος του Ερντογάν, ο οποίος βρίσκεται στην κορυφή των πιο πλούσιων πολιτικών, σύμφωνα με τη λίστα Forbes, με περιουσία πάνω 51 εκατ. ευρώ, φαίνεται πως προέρχεται από επενδύσεις και ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο ακινήτων. Εχει στην κατοχή ακόμη, ποδοσφαιρική ομάδα, εστιατόρια, αλλά και βότκα.



Πηγή:iefimerida.gr

 

Ροή ειδήσεων

Share