Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

#Metoo: Τα θύματα σεξουαλικής βίας τώρα έχουν φωνή!

16 Οκτωβρίου 2017 20:40
#Metoo: Τα θύματα σεξουαλικής βίας τώρα έχουν φωνή!

Από την ημέρα που οι New York Times δημοσίευσαν μαρτυρίες για σεξουαλικές επιθέσεις του παραγωγού Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, σε διάσημες ηθοποιούς του Χόλιγουντ, γυναίκες και άνδρες από όλο τον κόσμο άρχισαν να μοιράζονται τις δικές τους ιστορίες με την σεξουαλική κακοποίηση-παρενόχληση που υπέστησαν.

Το hashtag #MeToo έκανε την εμφάνισή του στο Twitter και δείχνει πόσο διαδεδομένο είναι το πρόβλημα και πόσες ανθρώπινες ζωές έχουν επηρεαστεί από τη σεξουαλική βία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Αστρολογικές προβλέψεις της εβδομάδας από την Άση Μπήλιου! (video)

Το "Me Too" στο Twitter είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να έρθουν σε επαφή όσοι υπέστησαν σεξουαλική παρενόχληση ή/και κακοποίηση και να νιώσουν ότι δεν είναι μόνοι και δεν χρειάζεται να ντρέπονται για τίποτα.

Από την ώρα που ξεκίνησε το hashtag, χιλιάδες άνθρωποι έχουν δημοσιεύσει τη δική τους ιστορία. Μερικοί έχουν απλά τουιτάρει #MeToo και άλλοι αναφέρουν λεπτομέρειες από τις εμπειρίες τους καθώς και πόσες φορές έχουν πέσει θύματα.



Τα τουίτς δείχνουν ότι άνθρωποι όλων των ηλικιών, φύλων, υπόβαθρου και σεξουαλικών προσανατολισμών είναι ευάλωτοι στη σεξουαλική βία.

Το να τουιτάρετε την εμπειρία σας με το hashtag #MeToo" είναι σημαντικό, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να το κάνετε αν δεν είστε έτοιμοι να ανοίξετε την καρδιά σας. Μιλήστε όταν θα είστε έτοιμοι. Δεν υπάρχει «σωστή» ή «λάθος» απόφαση όταν πρόκειται να μοιραστείτε με άλλους ανθρώπους ότι έχετε πέσει θύμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτός ο "κορίτσαρος" έπαιξε σε ρόλο πασίγνωστης ελληνικής σειράς ως πιτσιρίκα! (photos)

Υπάρχει δύναμη στους αριθμούς και, όπως έγραψε ο Amber Tamblyn σε άρθρο των New York Times, τον περασμένο μήνα: «Μαθαίνουμε ότι όσο περισσότερο ανοίγουμε τα στόματά μας, γινόμαστε χορωδία και όσο γινόμαστε χορωδία, αναγκάζουμε τον τόνο να αλλάξει».

πηγή: bovary.gr

 

Ροή ειδήσεων

Share