Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μια γυναίκα αποδεικνύει ότι μπορεί να έχεις κατάθλιψη και να χαμογελάς...

12 Οκτωβρίου 2017 19:15
Μια γυναίκα αποδεικνύει ότι μπορεί να έχεις κατάθλιψη και να χαμογελάς...

Η κατάθλιψη είναι μια σοβαρή διαταραχή της ψυχικής διάθεσης. Συχνά μεταμφιεσμένη και με τους μισούς ασθενείς να μην την αντιμετωπίζουν, είναι μια ψυχική διαταραχή που δεν έχει να κάνει με το πως φαινόμαστε, αλλά με το πως νιώθουμε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τηλεθέαση Πρωινό VS Κου Κου: Την έκανε σκόνη την Κατερίνα Καραβάτου η Φαίη Σκορδά!

Την ώρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κάνει λόγο για «Παγκόσμια επιδημία», οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: Οι πάσχοντες από κατάθλιψη ξεπερνούν τα 154 εκατομμύρια. Μέχρι το 2020 η κατάθλιψη θα είναι η δεύτερη αιτία θανάτου παγκοσμίως.

Η κατάθλιψη μπορεί να «χτυπήσει» την πόρτα εξαιτίας λόγων που δεν περνούν από το χέρι του ανθρώπου. Η απώλεια ενός αγαπημένου, η απόλυση ή τα οικονομικά προβλήματα, μπορεί να την προκαλέσουν. Υπάρχουν όμως και μικρές, καθημερινές συνήθειες, που επίσης επηρεάζουν αρνητικά τη διάθεσή μας, χωρίς να το αντιληφθούμε.


Τα όσα κάνουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η άσκηση, ακόμη και ο τρόπος που περπατάμε μπορεί να έχουν καταστροφικές συνέπειες στηνψυχική υγεία.

Τα προβλήματα ψυχικής υγείας μπορεί να είναι ορατά στη εμφάνισή μας, αλλά δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχει να κάνει με το πως δείχνουμε, αλλά με το πως νιώθουμε.

Στην πραγματικότητα, επειδή οι ψυχικές ασθένειες είναι συχνά αόρατες,μπορεί να είναι δύσκολο να πει κανείς με την πρώτη ματιά ότι κάποιος περνάει δύσκολα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Είναι δολοφονία" - Ραγδαίες εξελίξεις σε εξαφάνιση που συγκλονίζει το "Φως στο Τούνελ" εδώ και 5 χρόνια!

Αυτό θέλησε να τονίσει μια γυναίκα στο Instagram, η Mάιλι Σμιθ, όπου ανέβασε δύο φωτογραφίες της στο προφίλ της για να δείξει ότι μπορεί κανείς να βιώνει κατάθλιψη ακόμα κι όταν χαμογελάει.

Στις παρακάτω φωτογραφίες την βλέπουμε να είναι λυπημένη, αλλά και χαρούμενη πίνοντας ευχάριστα το κοκτέιλ της. Και στις δύο περιπτώσεις, η Μάιλι Σμιθ θα μπορούσε να περνάει κατάθλιψη.


Πολλοί άνθρωποι που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας εξακολουθούν να έχουν καλές μέρες, όπου φαίνεται ότι τίποτα δεν πηγαίνει λάθος.

Οπως είπε και η Μάιλι Σμιθ, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζονται υποστήριξη και βοήθεια.

«Ολοι έχουμε ψυχική υγεία. Ολοι χρειαζόμαστε υποστήριξη και αγάπη», έγραψε στη λεζάντα της ανάρτησης στο Instagram με αφορμή την ημέρα παγκόσμιας ψυχικής υγείας (10 Οκτωβρίου).

«Ακριβώς επειδή μια μέρα μπορεί να φαίνεται πιο ισχυρή ή πιο χαρούμενη, δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να φροντίζουμε την ψυχική μας υγεία. Να είστε υποστηρικτικοί, να αγαπάτε και να νοιάζεστε τον διπλανό σας» συμπλήρωσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θες γλυκό αλλά φοβάσαι τις πολλές θερμίδες; Φάε ένα από τα παρακάτω!

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στη χώρα μας και, σύμφωνα με πανεπιστημιακές έρευνες, ένα 10% με 12% του συνόλου του πληθυσμού όλων των ηλικιών πάσχει από ψυχικές ασθένειες.

Επιπλέον κατά την περίοδο της κρίσης, έχουν σχεδόν διπλασιαστεί τα αιτήματα προς τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας.

πηγή: bovary.gr

 

Ροή ειδήσεων

Share