Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Θες να ισιώσεις τα μαλλιά σου; 9 φυσικοί τρόποι για να το πετύχεις!

20 Σεπτεμβρίου 2017 11:47
Θες να ισιώσεις τα μαλλιά σου; 9 φυσικοί τρόποι για να το πετύχεις!

Πολλές γυναίκες στις μέρες μας αγαπούν τα ίσια μαλλιά! Για αυτό τείνουν να σπαταλούν χρήματα σε πολλές θεραπείες κομμωτηρίου οι οποίες φθείρουν τα μαλλιά προκαλώντας τους ζημιά αλλά και ψαλίδα. Οι θεραπείες αυτές συχνά είναι και πολύ ακριβές! Τι θα λέγατε λοιπόν να αποκτήσετε ίσια μαλλιά χωρίς κόπο και χωρίς να σπαταλήσετε ούτε χρόνο αλλά ούτε και χρήμα; Οι θεραπείες αυτές που θα σας προτείνουμε φτιάχνονται με υλικά που έχουμε όλοι στο ντουλάπι μας.

Δοκιμάστε μια φυσική προσέγγιση που θα θρέψει και θα ισιώσει τα μαλλιά σας . Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές δοκιμασμένες και αληθινές φυσικές λύσεις για ίσια μαλλιά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survival Secret - γκάφα: Μας δουλεύουν; Την ώρα που οι Αγωνιστές μάζευαν την καλύβα τους, δεν φαντάζεστε τι εμφανίστηκε από πίσω τους! (photos)

1. Γάλα Καρύδας

Το γάλα καρύδας δεν θα σας ισιώσει μόνο τα μαλλιά σας, αλλά περιέχει επίσης και αντιβακτηριακές ιδιότητες οι οποίες θα βοηθήσουν στη μείωση της πιθανότητας μόλυνσης του τριχωτού της κεφαλής. Θα πρέπει να εξαγάγετε το χυμό από 1 καρύδα και να το απλώσετε στα μαλλιά σας και να το αφήσετε να δράσει για δέκα λεπτά πριν το ξέπλυμα.

2. Μπύρα

Εάν θέλετε να διατηρήσετε τα μαλλιά σας ίσια βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μπύρα. Ναι καλά είδατε μπύρα!! Η μπύρα είναι πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά που κρατούν τα μαλλιά δυνατά και λαμπερά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπύρα στο τελικό ξέβγαλμα μετά το λούσιμο.


3. Αλόε Βέρα

Η Αλόε Βέρα έχει ένζυμα που προάγουν την υγιή ανάπτυξη. Το τζελ από την Αλόη Βέρα μπορεί να ενυδατώσει τα μαλλιά σας και να τα κρατήσει ίσια. Τα ξηρά μαλλιά είναι πολύ πιο πιθανό να φριζάρουν. Συνδυάστε ½ φλιτζάνι (120 ml) ζεστό λάδι και τζελ από αλόε βέρα. Ξεπλύνετε μετά από τριάντα λεπτά και τα μαλλιά σας θα είναι ίσια.


4. Το γάλα και μέλι

Αν θέλετε ίσια μαλλιά δεν έχετε παρά να αναμείξετε γάλα και μέλι! Αναμείξτε ένα φλιτζάνι (240 ml) γάλα με μια κουταλιά της σούπας (15 ml) μέλι και εφαρμόστε τα στα μαλλιά σας. Οι βιταμίνες του γάλακτος σε συνδυασμό με τις καθαριστικές ιδιότητες του μελιού βοηθούν στο να διατηρήσετε τα μαλλιά σας ίσια και λαμπερά.


5. Καστορέλαιο

Το καστορέλαιο μπορεί να σας παρέχει τα ίσια μαλλιά που τόσο επιθυμείτε, καθώς ενυδατώνει από το τριχωτό της κεφαλής μέχρι τη ρίζα. Καλύψτε τα μαλλιά σας με καστορέλαιο, και αφήστε το να δράσει για μερικά λεπτά πριν το ξεπλύνετε. Προσέξτε να μην εφαρμόσετε πάρα πολύ καστορέλαιο στο τριχωτό της κεφαλής, διότι θα κάνει τα μαλλιά σας να φαίνονται πολύ λιπαρά.

6. Fullers’ Earth ( σμηκτίτης ή λευκαντική γη)

Λειτουργεί για την ενυδάτωση και την επιδιόρθωση των κατεστραμμένων μαλλιών. Αναμείξτε ένα φλιτζάνι (240 ml) Fullers’ Earth με πέντε κουταλιές της σούπας (75 ml) λουλούδι ρυζιού. Στη συνέχεια, ανακατέψτε τα σε ένα αυγό για να φτιάξετε μια κολλώδη πάστα. Αφήστε τη να στερεοποιηθεί στα μαλλιά σας για μερικά λεπτά πριν από την αφαίρεση της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survival Secret - Twitter: Επικό γλέντι από τους χρήστες! "Δεν σας άρεσε το παζελ...φάτε τώρα τα μπουγκιά..."

7. Μπανάνα

Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε μέταλλα που προωθούν τα υγιή μαλλιά. Πολτοποιήστε μέχρι δύο υπερώριμες μπανάνες και δημιουργήστε μια μάσκα για τα μαλλιά σας. Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ενυδατωμένα και ίσια, λαμπερά μαλλιά.

8. Το σέλινο

Το σέλινο μπορεί να λειτουργήσει ως ένα φυσικό ισιωτικό το οποίο διεγείρει την ανάπτυξη των μαλλιών. Μουλιάστε τα φύλλα του σε νερό και χρησιμοποιήστε ως σπρέι για τα μαλλιά σας προκειμένου να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

9. Μηλόξυδο

Το μηλόξυδο είναι ευεργετικό για τα μαλλιά σας, διότι αποκαθιστά το φυσικό επίπεδο pH και βελτιώνει τη συνολική εμφάνιση των μαλλιών σας. Συνδυάστε δύο κουταλιές της σούπας (20 ml) μηλόξυδο με ένα φλιτζάνι (240 ml) νερό και εφαρμόστε το μείγμα στα μαλλιά σας μετά το λούσιμο. Αφήστε το στα μαλλιά σας και αφήστε το να στεγνώσει με τον αέρα!

΄Όποια θεραπεία και να επιλέξετε τα αποτελέσματα θα σας καταπλήξουν.

 

Ροή ειδήσεων

Share