Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Η νέα απωθητική τάση στην πλαστική χειρουργική! Γιατί όλες οι γυναίκες μικραίνουν τα... χείλη τους;

24 Απριλίου 2017 12:55
Η νέα απωθητική τάση στην πλαστική χειρουργική! Γιατί όλες οι γυναίκες μικραίνουν τα... χείλη τους;

Μέχρι πρότινος η τάση υπαγόρευε μεγάλα, σαρκώδη χείλη στις γυναίκες. Δεκάδες τα προϊόντα φυσικής διόγκωσής τους, υπερβολικά τα σχήματα με μολύβια χειλιών, επικίνδυνα τα πειράματα με διάφορους απίθανους τρόπους που θα μπορούσαν να προσφέρουν σε μία γυναίκα τα χείλη της Αντζελίνα Τζολί, της Μόνικα Μπελούτσι ή Σκάρλετ Γιοχάνσον, άπειρες οι selfies με duckface. Από το 2000 έως το 2016 και σύμφωνα με τα στατιστικά της Αμερικανικής Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών, το ποσοστό επεμβάσεων αυξητικής χειλιών είχε εκτιναχθεί κατά 50%.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ντοκουμέντα - κόλαφος για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη! ”Τον σκότωσαν με σιδερόβεργα και τον άφησαν νεκρό”!

Όμως, η τάση φαίνεται ότι άλλαξε και πλέον οι πελάτισσες καταφθάνουν στο τραπέζι του πλαστικού για να ζητήσουν μικρότερα χείλη, με όποιο κόστος. Η νέα μόδα στο σχήμα των χειλιών, σύμφωνα με τη νεοϋορκέζα χειρουργό, Μελίσα Ντοφτ ξεκίνησε αρχικά από ασιατικές χώρες και μετά εξαπλώθηκε σε Ευρώπη και Αμερική.

Όπως εξηγεί, εδώ το θέμα δεν είναι το κόστος -που είναι υψηλό-, αλλά το επίπονο της διαδικασίας, καθώς πρακτικά αφαιρείται μία υπολογίσιμη ποσότητα δέρματος από την περιοχή των χειλιών και στη συνέχεια η γραμμή τους επανασχηματίζεται με ράμματα που λίγο θυμίζουν κέντημα, αλλά πάνω στο στόμα της (ή του) ασθενούς.

Όπως εξηγεί η χειρουργός, εκείνο που δεν καταλαβαίνουν οι ασθενείς στην περίπτωση της "μείωσης όγκου" στα χείλη είναι ότι πρόκειται για κανονικότατο χειρουργείο, που διαρκεί γύρω στα 30 λεπτά για κάθε χείλος και χρειάζεται αρκετά ράμματα που αφαιρούνται από τον γιατρό περίπου μία με δύο εβδομάδες μετά το χειρουργείο.

Το τραύμα πρέπει να επουλωθεί, χωρίς να κινδυνεύει από μολύνσεις ή λοιμώξεις γι' αυτό και συνήθως συνίσταται πρόγραμμα υγρής διατροφής και φυσικά αυστηρή αποχή απ' οποιαδήποτε χρήση καλλυντικών στα χείλη ή γύρω από αυτή την περιοχή του προσώπου. Ο πόνος, κατά την ίδια, είναι σχετικά διαχειρίσιμος, αν και όχι σε όλες τις περιπτώσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Είσαι σινεφίλ; Αυτές είναι οι 30 ταινίες από το 2000 και μετά που πρέπει να δεις πάση θυσία!

Η άλλη διαφορά από τα ενέσιμα πρόσθετα εντοπίζεται στο κόστος αυτής της επέμβασης, η οποία κυμαίνεται από τα 1.000-3.000 δολάρια και μπορεί να αγγίξει τα 7.000 αναλόγως με την ιδιαιτερότητα της περίπτωσης και τις απαιτήσεις του ασθενούς. Επίσης, εκείνο που -όπως επισημαίνεται- δεν φαίνεται να λαμβάνουν υπ' όψιν οι φανατικοί της νέας τάσης είναι ότι το αποτέλεσμα είναι μόνιμο. Αυτό σημαίνει ότι ο ασθενής το μετανιώσει, ακόμη κι αν θελήσει να επαναφέρει το αρχικό μέγεθος και σχήμα των χειλιών του, θα μπει σε μία μάλλον επώδυνη διαδικασία, τα αποτελέσματα της οποίας θα θυμίζουν τη θλιβερή εικόνα διάφορων αποτυχημένων πλαστικών επεμβάσεων με επιπρόσθετα τεράστιο οικονομικό και ψυχικό κόστος, αλλά και συνέπειες στη συνολική κατάσταση της υγείας του.

Πάντως, όλες αυτές οι προειδοποιήσεις των ειδικών δεν φαίνεται να πτοούν τους "υποστηρικτές" της νέας τάσης που θεωρούν ότι αυτό είναι το νέο σέξι στο σχήμα των γυναικείων χειλιών και έχουν ήδη κατακλύσει το Instagram με τις απόπειρες τους. Συγκεκριμένα, στο hashtag #lipreduction μέχρι στιγμής υπάρχουν περισσότερες από 5.000 φωτογραφίες, αποκρουστικές στο σύνολο τους, από τέτοιου είδους πλαστικές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Η Σόφη Πασχάλη με οξυγόνο εκτάκτως στο νοσοκομείο! Δείτε φωτογραφία - ντοκουμέντο

 

Ροή ειδήσεων

Share