Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Η Βάσια Τριφύλλη μας καλωσορίζει στο σπίτι της στην Καισαριανή! - Εντυπωσιακές φωτογραφίες από το εσωτερικό!

8 Αυγούστου 2017 18:32
Η Βάσια Τριφύλλη μας καλωσορίζει στο σπίτι της στην Καισαριανή! - Εντυπωσιακές φωτογραφίες από το εσωτερικό!

Από τον Γιώργο Κακογιάννη / Φωτογραφίες: Κώστας Καπαρελιώτης!

Οι δεσμοί αίματος που συνδέουν μια οικογένεια δεν είναι μόνο θέμα DNA και αυτό ταιριάζει απόλυτα –τα τελευταία 22 χρόνια– στην περίπτωση της Βάσιας Τριφύλλη, που άνοιξε το σπίτι της και την αγκαλιά της στη Βερόνικα Τόντορ, αρχικά για να περιποιείται τη μητέρα της και στη συνέχεια για να τη μεγαλώσει σαν παιδί της.

Οι δύο τους δέθηκαν, αγαπιούνται και μαλώνουν κάθε μέρα…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καλλιάνος: Προειδοποίηση για αλλαγή του καιρού από Τετάρτη! Τι θα συμβεί γιατί πρέπει να είμαστε προσεχτικοί...

Μητέρα και κόρη άνοιξαν για πρώτη φορά το σπίτι τους στην Καισαριανή και την καρδιά τους στο Youweekly.gr και μίλησαν για την ξεχωριστή τους σχέση αλλά και για τις «μαύρες τρύπες» στη ζωή τους. Διαβάστε παρακάτω…

Η πρωταγωνίστρια μας υποδέχτηκε στην «οδό Μπιρίμπας», όπως γράφει στον 5ο όροφο έξω από το διαμέρισμά της, παρέα με την οικογένειά της και τη σκυλίτσα του σπιτιού, την Πούκι, που ήταν ανήσυχη καθώς… περίμενε να πάει βόλτα. Αφού τελειώσαμε τη φωτογράφιση, ξεκινήσαμε εν τάχει τη συνέντευξη, γιατί η μυρωδιά από το υπέροχο παστίτσιο που ετοίμαζε η κυρία Ελπίδα –οικονόμος του σπιτιού– μας έσπαγε τη μύτη…

Τι σημαίνει αυτό το σπίτι για εσάς;

Βάσια: Είναι το δώρο που έκανα στον εαυτό μου μετά την επιτυχία του «Ραντεβού στα τυφλά». Έχει ωραία αύρα, όχι μόνο γιατί έχει όμορφα έπιπλα και πολυελαίους, αλλά γιατί είναι ζεστό και οι φίλοι μου που έρχονταν, δεν έφευγαν εύκολα. Τους ρίχναμε αλάτι πίσω απ’ την καρέκλα για να φύγουν… (γελάει).

Ποιες αναμνήσεις σάς έρχονται μέσα εδώ;

Βερόνικα: Eίναι το σπίτι που ουσιαστικά μεγάλωσα όταν ήρθα στην Ελλάδα. Όταν πρωτομπήκα, ένιωσα περίεργα βλέποντας έναν άνθρωπο να μου ανοίγει την πόρτα και ξαφνικά να με βάζει στο τραπέζι να φάω με την οικογένεια. Είχα έρθει στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο του ’96 πεζή από τα βουνά και είχα πάει σε κάποια σπίτια να δουλέψω, εφόσον δεν ήξερα τη γλώσσα, για να μαζέψω χρήματα και να γυρίσω στη Ρουμανία να τελειώσω τις σπουδές μου. Η Βάσια χρειαζόταν ένα άτομο για τη μητέρα της και στην ουσία έγινα παιδί της.

Βάσια: Θυμάμαι τη Βερόνικα στο τραπέζι της κουζίνας με δύο τεράστια μάτια να με κοιτάνε. Λέω: «Μα κάπου τα ξέρω εγώ αυτά τα μάτια». Αυτό ήταν.

Βερόνικα: Ήταν δύσκολο να συνεννοηθούμε στην αρχή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεν πάει το μυαλό σας! Δείτε τι εκπομπή θέλει να κάνει η Χριστίνα Λαμπίρη στο Epsilon!

Βάσια: Είχαμε μία γειτόνισσα, η οποία είναι Βλάχα –οι Βλάχοι μιλούν ρουμάνικα– και μας έκανε τον διερμηνέα.

Αγναντεύατε μαζί την υπέροχη θέα του σπιτιού;

Βάσια: Μένουμε 22 χρόνια εδώ κι έχουμε κάνει τρομερά γλέντια.

Βερόνικα: Είχαμε κάθε εβδομάδα γενέθλια στο μπαλκόνι!

Βάσια: Από τον Απρίλη μέχρι τον Σεπτέμβρη έβλεπες μία τούρτα και να γίνονται γιορτές! Τώρα που βλέπω το σπίτι άδειο, μελαγχολώ, μου λείπει η βαβούρα. Βέβαια, έχω τη Νάντια, τη βαφτιστήρα μου.

Βερόνικα: Είναι όλες οι αναμνήσεις μου εδώ. Διάβαζα στο μπαλκόνι για το Πανεπιστήμιο στη Ρουμανία, μετά πήγα στη Φιλοσοφική έναν χρόνο για να μάθω τα ελληνικά, την ταλαιπωρούσα τη Βάσια και της έλεγα από τη μια «δεν θα πάω στις εξετάσεις», μετά της άφηνα σημείωμα «θα πάω». Ο Μίνως Κυριακού μού έδωσε υποτροφία για τη σχολή του ΑΝΤ1… Μετά τον πρώτο χρόνο δούλεψα. Είχα κάνει πρακτική στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο και πήγα στο Extra, έτσι ξεκίνησα τη δημοσιογραφία. Καθόμουν και διάβαζα, όταν ήμουν μόνη στο σπίτι και η μητέρα της Βάσιας, η κυρία Παρασκευούλα, με έβλεπε που είχα άγχος και με καθησύχαζε…

Βάσια: Τον λατρεύω τον Κυριακού και μόνο γι’ αυτό που έκανε για τη Βερόνικα.

Όταν πρωτοήρθε στο σπίτι η Βερόνικα, δεν ακούσατε ρατσιστικά σχόλια από κάποιους;

Βάσια: Το σπίτι μου το έχω ονομάσει «Τα Ηνωμένα Βαλκάνια». Ζούσα με μία Βουλγάρα –την κυρία Ελπίδα–, τις κόρες της και τα εγγόνια της, με μία Ρουμάνα και την οικογένειά της και γνωρίσαμε δύο Αλβανούς μετά, που μας βάψανε το σπίτι. Οι λέξεις «ρατσισμός» και «φυλετικές διακρίσεις» δεν υπάρχουν. Φυλετικές διακρίσεις έχω, αν είσαι βλαξ. Τσαντίζομαι πολύ με τους βλάκες και τους ατάλαντους.

Βερόνικα: Μου έχει τύχει να με λένε «το Ρουμανάκι», αλλά δεν με ενοχλούσε.

Βάσια: Δεν το έλεγαν προσβλητικά. Το Ρουμανάκι της Βάσιας εννοούσαν το παιδί της. Η Βερόνικα κατάφερε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να την αγαπήσουν όλοι. Εξυπηρετούσε όλες τις ηλικιωμένες κυρίες της πολυκατοικίας! Και τώρα που έφυγε από το σπίτι για να ζήσει με τον άνθρωπό της, όλοι ρωτάνε για εκείνη και γίνεται πανηγύρι όταν έρχεται.

Πηγή: youweekly.gr

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share