Εύκολο κέικ πορτοκαλιού χωρίς αυγά και βούτυρο!
Πεντανόστιμο!
Υλικά:
3 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού λάδι
1 φλ. τσαγιού τρούφα
1 1/2 φλ. τσαγιού νερό
2 κ.σ κονιάκ(προαιρετικά)
1 φακελάκι μπέικιν
2 βανίλιες
1 πορτοκάλι ακέρωτο
Για το γλάσο
200γρ κουβερτούρα με 55% κακάο
1/2 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
1 κ.σ μαργαρίνη
2 κ.σ κονιάκ
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά το πορτοκάλι,το κόβουμε στα 4 και το λιώνουμε στο μούλτι με την φλούδα
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το λάδι,την ζάχαρη το νερό,το κονιάκ,τις βανίλιες,το λιωμένο πορτοκάλι και το αλεύρι με το μπέικιν και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Προσευχηθείτε μαζί μου»: Εφιάλτης για γνωστό παρουσιαστή!
Προσθέτουμε την τρούφα και ανακατεύουμε ελαφρά
Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά περίπου
Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε την κουβερτούρα κομματιασμένη,τον χυμό και ανακατεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα του ΕΦΕΤ για ακατάλληλα τρόφιμα!
Αποσύρουμε από την φωτιά,προσθέτουμε την μαργαρίνη και το κονιάκ και ανακατεύουμε. Ξεφορμάρουμε το κέικ σε μια πιατέλα και περιχύνουμε με το γλάσο.