Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ριζότο με χταπόδι και ούζο!

Ένα φανταστικό πιάτο!

15 Ιανουαρίου 2019 15:38
Ριζότο με χταπόδι και ούζο!

Σας προτείνουμε δυνατές, καθαρόαιμες ελληνικές γεύσεις με ιταλικό blend. Viva Μεσόγειος!

Υλικά

350γρ. ρύζι αρμπόριο ή καρναρόλι
4 χταποδάκια μικρά ή ½ κιλό μοσχιούς
½ λίτρο ζωμό λαχανικών
1 σκελίδα σκόρδο
50γρ. ελαιόλαδο
50γρ. βούτυρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες
½ φλιτζάνι ούζο
1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας μάραθο
3 κουτ. σούπας ξίδι

Διαδικασία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Power Of Love: Τα καραγκιοζιλίκια του Φίλιππου στο κέντρο της Αθήνας! Ρωτάει κοπέλες για το μέγεθος του και πιάνει τα @@@@ του! (video)

Καθαρίζετε και πλένετε καλά τα χταπόδια. Τα βράζετε στο ζουμί τους σε χαμηλή φωτιά, μαζί με τρεις κουταλιές σούπας ξίδι και ένα φλιτζάνι νερό, σε σκεπαστή κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσουν.

Τα βγάζετε από την κατσαρόλα και αφήνετε να κρυώσουν πριν τα κόψετε σε μεγάλα κομμάτια (αν χρησιμοποιείτε μοσχιούς, τους κρατάτε ολόκληρους). Όσο ζωμό περίσσεψε τον κρατάτε μαζί με το ζωμό λαχανικών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor Διαρροή: Αποκάλυψη βόμβα για τους διάσημους του Survivor 3! Έτσι θα μπουν στο παιχνίδι!

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατεύετε μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο. Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε για 1-2 λεπτά. Ρίχνετε το ούζο και ανακατεύετε για 2-3 λεπτά.

Σταδιακά προσθέτετε όλο το ζωμό, ένα φλιτζάνι τη φορά, ανακατεύοντας συνεχώς. Η διαδικασία θα διαρκέσει 20 λεπτά περίπου και το ρύζι πρέπει να είναι κρεμώδες.

Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατεύετε το βούτυρο, την ψιλοκομμένη ντομάτα, το μαϊντανό, το μάραθο και τα χταπόδια. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε για 3-4 λεπτά να αναμιχθούν τα αρώματα. Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share