Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πίτα μπισκότου με nutella και σταγόνες σοκολάτας

Κόλαση!

8 Ιανουαρίου 2019 16:37
Πίτα μπισκότου με nutella και σταγόνες σοκολάτας

Μια υπέροχη, τραγανή έξω μαλακή μέσα μπισκοτένια πίτα με 2 ειδών σταγόνες 2 σοκολάτας και nutella. Μια υπέροχη συνταγή από εδώ, για ένα υπέροχο γλύκισμα που θα απολαύσετε μικροί και μεγάλοι όλες τις ώρες, σε όλες τις περιστάσεις.

Υλικά συνταγής
250 γρ. βούτυρο (+ επιπλέον για άλειμμα ταψιού)
100 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
200 γρ. ζάχαρη καστανή
2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.γ. κορν φλάουρ
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 βανιλίνες (καψουλίτσες βανίλιας)
1/2 κ.γ. αλάτι
100 γρ. σταγόνες μαύρης κουβερτούρας
100 γρ. σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
5-6 κ.γ. nutella ή μερέντα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ακόμα χειρότερη η κακοκαιρία από την Τετάρτη: Τι μας περιμένει; Που θα χτυπήσει το νέο κύμα;

Εκτέλεση συνταγής
Λιώνετε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία, το αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη να μισο-κρυώσει.
Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις και βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο βάσης 22 ή 24 εκ.
Βάζετε στο κάδο του μίξερ όλα τα υλικά για το γλυκό, εκτός από τη Νουτέλα, και τα χτυπάτε στη πιο χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα ζύμης. Αδειάζετε τη ζύμη στο έτοιμο ταψί και ισιώνετε την επιφάνεια.
Ρίχνετε από πάνω τη νουτέλα σε διάφορα σημεία της επιφάνειας και με μια οδοντογλυφίδα δημιουργείτε “νερά”. Ψήνετε τη πίτα μπισκότου στο προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λ ή μέχρι να φουσκώσει και να αποκτήσει ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share