Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κοτόπουλο με μανιτάρια και σάλτσα στο τηγάνι!

Πεντανόστιμο!

12 Δεκεμβρίου 2018 11:47
Κοτόπουλο με μανιτάρια και σάλτσα στο τηγάνι!

Το κοτόπουλο είναι το αγαπημένο μας γεύμα γιατί είναι υγιές, πλήρες και νόστιμο. Και σήμερα φτιάχνουμε την αγαπημένη μας συνταγή. Κοτόπουλο με μανιτάρια και νόστιμη σάλτσα στο τηγάνι.
Αν έχεις μανιτάρια στο σπίτι, τότε μπορείς να φτιάξεις αυτή τη συνταγή, αφού τα υπόλοιπα υλικά είναι πολύ απλά! Κοτόπουλο με μανιτάρια στο τηγάνι, μια συνταγή που θα λατρέψει όλη η οικογένεια και θα μυρίσει το σπίτι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σάλος με γνωστή οικογένεια της Πάτρας: Πεθερός άφησε έγκυος τη νύφη του και κλέφτηκαν!

Τι θα χρειαστείς για το κοτόπουλο με μανιτάρια;
680 γραμμάρια στήθος κοτόπουλο, κομμένο σε φέτες
Αλάτι και πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας λάδι
8 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
450 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1/3 φλιτζάνι βαλσάμικο
3/4 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε κύβους
Πώς θα φτιάξεις το κοτόπουλο με μανιτάρια

Συνταγή
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και από τις δύο μεριές. Προθερμαίνουμε δύο κουταλιές λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια με υψηλή φωτιά.

Μόλις ζεσταθεί το λάδι ρίχνουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι και μαγειρεύουμε την κάθε πλευρά για 5 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.

Προσθέτουμε στο τηγάνι το σκόρδο και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε και μανιτάρια πάνω από το κοτόπουλο όπως τα ανακατεύουμε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι άτυχοι του ζωδιακού κύκλου που πρέπει να κάνουν υπομονή: Η Άση Μπήλιου προειδοποιεί!

Μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και προσθέτουμε το βαλσάμικο, το ζωμό και το θυμάρι. ‘

Καλύπτουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά. Βγάζουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για ακόμη 5 με 7 λεπτά.
Στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και μαγειρεύουμε για ακόμη 2 λεπτά.
Σερβίρουμε με ρύζι, ζυμαρικά ή πατάτες.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share