Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ριζότο με μανιτάρια!

Λαχταριστό!

10 Δεκεμβρίου 2018 15:25
Ριζότο με μανιτάρια!

Πεντανόστιμο, καθημερινό πιάτο!

Υλικά

400 γρ. ρύζι Καρολίνα

250 γρ. µανιτάρια, σκουπισµένα και λεπτοκοµµένα

2 καρότα, καθαρισµένα και τριµµένα

2 σκόρδα, λιωμένα

1 κ.σ. χυµό λεµονιού

100 ml ελαιόλαδο

Νερό

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρετε τα μανιτάρια στην κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, περίπου 2 – 3 λεπτά, μέχρι να αφυδατωθούν. Προσθέστε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το καρότο, ανακατέψτε και συνεχίστε για περίπου άλλα 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν κάπως.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δείτε πως είναι σήμερα η Σπυριδούλα το κορίτσι που σιδερώθηκε και συγκλόνισε την Ελλάδα του ’50!

Ρίξτε νερό και αλατοπίπερο και βράστε για άλλα 2-3 λεπτά. Προσθέστε το ρύζι, χαμηλώστε τη φωτιά από δυνατή σε μέτρια προς χαμηλή και ανακατεύετε.

Σκεπάστε την κατσαρόλα με το καπάκι της και αφήστε για άλλα 18′ περίπου, μέχρι γίνει το ρύζι και να μη μείνει νερό.

Βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ανακατέψτε μια φορά και αφήστε το 2-3 λεπτά προτού σερβίρετε. Μπορείτε να προσθέσετε και λίγο πιπέρι από πάνω.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share