Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Γεμιστά ρολάκια κοτόπουλου!

Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή!

10 Δεκεμβρίου 2018 12:30
Γεμιστά ρολάκια κοτόπουλου!

Μια εύκολη σχετικά και εντυπωσιακή συνταγή για κοτόπουλο, που θέλει τα γεμισμένα και τυλιγμένα σε ρολό φιλέτα κοτόπουλου, ψημένα κάτω από ωραία σφολιάτα.

Υλικά

1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
6 φιλέτα στήθος κοτόπουλου, «ανοιγμένα» σε πάχος 1εκ. (μπορείτε να ζητήσετε από τον κρεοπώλη να σας τα ετοιμάσει)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ντομάτα λιαστή, ψιλοκομμένη (αποξηραμένη, όχι από βάζο)
1 φλιτζάνι φέτα, θρυμματισμένη
1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα, χοντροτριμμένη
1 κουτ. σούπας αλεύρι
1 κρόκο αβγού
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο (προαιρετικά)
1 κρόκο αβγού ανακατεμένο με 1 κουτ. γλυκού νερό, για το άλειμμα
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοβαρό τροχαίο με ένα νεκρό στη Θεσσαλονίκη!

Πασπαλίζετε πρώτα τα φιλέτα με αλατοπίπερο και τα αφήνετε στην άκρη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χαμός στο "στην υγειά μας ρε παιδιά": Τραγουδίστριες πιάστηκαν μαλλί με μαλλί στα παρασκήνια!

Ετοιμάζετε στη συνέχεια τα ρολάκια: Σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει, προσθέτετε το μαϊντανό και τη λιαστή ντομάτα και ανακατεύετε ελαφρά για να ενωθούν τα υλικά. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε τα τυριά, το αλεύρι, τον κρόκο και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε. Τοποθετείτε 1/6 από τη γέμιση στην άκρη κάθε φιλέτου και τα τυλίγετε ένα ένα σε ρολάκια.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Ανοίγετε τη σφολιάτα και την κόβετε σε έξι λωρίδες, υπολογίζοντας να είναι λίγο πιο φαρδιές από τα ρολάκια. Τυλίγετε κάθε ρολάκι με ένα κομμάτι σφολιάτας κλείνοντας καλά τις άκρες και διπλώνετε από κάτω ό,τι περισσεύει από τη σφολιάτα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σαρώνει ο Σκλαβενίτης: Το μεγάλο σχέδιο για την εκτόξευση!

Αραδιάζετε τα ρολάκια σε λαδωμένο ταψί, με λίγη απόσταση μεταξύ τους για να μην ακουμπάνε.

Τα αλείφετε με τον κρόκο του αβγού και τα ψήνετε στο φούρνο για 35 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν. Κόβετε τα ρολάκια σε φέτες, τις βάζετε σε πιατέλα και σερβίρετε.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share