Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Μελομακάρονα με σιμιγδάλι και αλεύρι!

Μια εύκολη συνταγή για τα παραδοσιακά μελομακάρονα!

9 Δεκεμβρίου 2018 15:45
Μελομακάρονα με σιμιγδάλι και αλεύρι!

Το πρώτο πολυπόθητο γλυκό που ετοιμάζουν οι νοικοκυρές καθώς πλησιάζουν τα Χριστούγεννα.

Μια εύκολη συνταγή για τα παραδοσιακά μελομακάρονα με σιμιγδάλι με την υπογραφή του Νικ. Τσελεμεντέ για σίγουρη επιτυχία και Καλά Χριστούγεννα !!!

Υλικά συνταγής

1 φλ. τσαγιού λάδι
4 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1 φλ. τσαγιού αλεύρι μαλακό
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
χυμό 1 πορτοκαλιού
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 ποτηράκια κρασιού κονιάκ
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ ή σόδα διαλυμένο σε λίγο κονιάκ
Για το σιρόπι:
1 φλ. τσαγιού μέλι
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού νερό

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα: Διέρρευσαν "απαγορευμένη" φωτογραφία του Νίκου Χατζηνικολάου!

Για τη διακόσμηση:

50 γρ. ζάχαρη
λίγη κανέλα σε σκόνη [*]
100 γρ. καρύδια θρυμματισμένα

Εκτέλεση συνταγής

Ζεσταίνετε το λάδι σε χαμηλή φωτιά προσέχοντας να μη κάψει και το ρίχνετε στο σιμιγδάλι, που έχετε τοποθετήσει σε λεκάνη μαζί μα το αλεύρι. Ανακατεύετε μέχρι να αναμειχθούν καλά.

Προσθέτετε τη ζάχαρη και εξακολουθώντας να το δουλεύετε με το χέρι ή με το γάντζο στο μίξερ χειρός, στη χαμηλή ταχύτητα, προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, το κονιάκ και το μπέικιν πάουντερ ανακατεμένο με μια χούφτα αλεύρι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nomads Διαρροή: Ποια ομάδα κερδίζει σήμερα (09/12) το τρίτο και τελευταίο αγώνισμα της Ένωσης!

Ζυμώνετε απαλά το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Παίρνετε μικρές μπαλίτσες ζύμης και πλάθετε τα μελομακάρονα με το χέρι ή κουπ πατ στο σχήμα που θέλετε. Τα βάζετε στο ταψί του φούρνου πάνω σε λαδόχαρτο και τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο, 170 βαθμούς, για 30 λ που τον δυναμώνετε αργότερα για να πάρουν χρώμα.

Τα αφήνετε για λίγα λεπτά και μόλις πάρουν χρώμα τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν καλά για να μη τρίβονται.

Ο ακριβής χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος που έχετε πλάσει τα μελομακάρονα. Είναι έτοιμα όταν γίνουν τραγανά και πάρουν χρώμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Μου κάνεις εμένα την δύσκολη! Κάτσε τώρα να σε...": Σοκ στην Τατιάνα Στεφανίδου!

Για το σιρόπι: Στο μεταξύ ετοιμάζετε το σιρόπι, βάζοντας όλα τα υλικά μαζί, σε φαρδιά, ρηχή κατσαρόλα να βράσουν για 4 λ περίπου από την ώρα βρασμού. Ρίχνετε τα μελομακάρονα μέσα στο σιρόπι και αμέσως τα αποσύρετε από τη φωτιά. Τα αφήνετε 5-6 λ μέσα στο σιρόπι, τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετείτε σε πιατέλα.

Για τη διακόσμηση: Ανακατεύετε τη ζάχαρη, τη κανέλα και τα καρύδια και πασπαλίζετε τα μελομακάρονα αμέσως μόλις τα μεταφέρετε στη πιατέλα.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share