Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Κοτόπουλο με κρεμώδη σάλτσα μανιταριών, μουστάρδας και τυριού!

Λαχταριστό!

8 Δεκεμβρίου 2018 13:08
Κοτόπουλο με κρεμώδη σάλτσα μανιταριών, μουστάρδας και τυριού!

Υπέροχο, λαχταριστό Κοτόπουλο με μανιτάρια, κρέμα γάλακτος, παρμεζάνα και μουστάρδα.

Μια συνταγή για ένα πεντανόστιμο πιάτο με ζουμερό κοτόπουλο σε κρεμώδη σάλτσα. Συνοδέψτε το με ζυμαρικό αρεσκείας σας ή πιλάφι και απολαύστε το!

Υλικά συνταγής
2 στήθη φιλέτα κοτόπουλο χωρίς πέτσα
1/2 φλ. τσαγιού για όλες τις χρήσεις
2 κ.σ. βούτυρο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
400 γρ. λευκά φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1-2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1½ φλ. τσαγιού κρασί ή ζωμό κοτόπουλου
2 κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο
1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
2 κ.σ. μουστάρδα (κατά προτίμηση Dijon)
½ – ¾ φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης
αλάτι πιπέρι
λίγα φρέσκα φυλλαράκια μαϊντανού για γαρνίρισμα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Πήγα σπίτι του και με έπιασε...": Η Σάσα Σταμάτη μιλάει πρώτη φορά για την απιστία!

Εκτέλεση συνταγής
Βάζετε τα στήθη κοτόπουλου ανάμεσα σε μεμβράνη ή λαδόκολλα και τα χτυπάτε με το ειδικό εργαλείο ή με την ανάποδη ενός κατσαρολιού για να λεπτύνουν και να έχουν πάχος 1 εκ. Τα κόβετε κατά μήκος στη μέση και τα αλατοπιπερώνετε.
Σε ένα πιάτο βάζετε το αλεύρι και “ταμπονάρετε” τα στήθη κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές, φρονίζοντας να τινάξετε το περίσσευμα αλευριού.
Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, ζεσταίνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθούν σοτάρετε το κοτόπουλο για 5 λ περίπου από κάθε πλευρά μέχρι να ροδοκοκκινήσουν. Τα μεταφέρετε σε πιατέλα και τα αφήνετε στην άκρη.
Χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία και προσθέτετε στο τηγάνι τα μανιτάρια. Τα αλατοπιπερώνετε ελαφρώς και τα σοτάρετε ανακατεύοντας για 3 λ μέχρι να ροδίσουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκλείεται: Δεν φαντάζεστε πόσο χρονών είναι ο Αλέξης Κούγιας!

Προσθέτετε το σκόρδο, συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λ και σβήνετε με το κρασί (Εναλλακτικά ρίχνετε το ζωμό κοτόπουλου).
Πασπαλίζετε με το θυμάρι και ξύνετε με σπάτουλα τα καψαλισμένα κομμάτια κοτόπουλου στη βάση του τηγανιού. Ξαναβάζετε το κοτόπουλο στο τηγάνι και σιγοβράζετε για 15-20 λ. Αφαιρείτε πάλι το κοτόπουλο από το τηγάνι και ρίχνετε στο τηγάνι τη κρέμα γάλακτος, τη μουστάρδα και τη παρμεζάνα και ανακατεύετε στη φωτιά μέχρι να αναμειχθούν καλά.
Βάζετε και το κοτόπουλο στο τηγάνι, το σκεπάζετε με τη σάλτσα. Το αφήνετε 1/2 λ και μετά σερβίρετε τα στήθη, περιχύνοντάς τα με τη κρεμώδη σάλτσα μανιταριών. Απολαύστε τα με σπαγγέτι ή πιλάφι ή πουρέ.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share