Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κλασική σοκολατίνα!

Λαχταριστή!

7 Δεκεμβρίου 2018 18:17
Κλασική σοκολατίνα!

Σαν ανάμνηση από τα παλιά, καλά ζαχαροπλαστεία… Υπέροχη κλασική σοκολατίνα με το σιροπιαστό παντεσπάνι, μους σοκολάτας και τρούφα σοκολάτας. Μια συνταγή για ένα γλυκό που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί…

Υλικά συνταγής
Για το παντεσπάνι:
5 αυγά
130 γρ. ζάχαρη
130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
30 γρ. κακάο
βούτυρο φρέσκο για άλειμμα ταψιού
Για το σιρόπι:
150 γρ. ζάχαρη
150 γρ. νερό
60 γρ. κονιάκ
Για τη μους σοκολάτας:
400 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, τεμαχισμένη
200 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
400 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
Για το γαρνίρισμα:
300 γρ. τρούφα σοκολάτας ή τριμμένη κουβερτούρα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα με το τηλεοπτικό μέλλον του Γιώργου Παπαδάκη! Φεύγει από τον ΑΝΤ1 μετά από 25 χρόνια;

Εκτέλεση συνταγής
Για το παντεσπάνι: Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά και να ασπρίσουν. Αφήνετε το μίξερ. Κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το κακάο και τα ρίχνετε σε δόσεις στα χτυπημένα αυγά ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
Αδειάζετε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 24 εκ. και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 30 λ. Το αφαιρείτε από το φούρνο, το αφήνετε για 15 λ μέσα στο ταψί, μετά το μεταφέρετε προσεκτικά σε σχάρα και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς.
Για το σιρόπι: Βράζετε τη ζάχαρη με το νερό για 3 λ (μετράμε το χρόνο από όταν αρχίσουν να κοχλάζουν). Το αφαιρείτε από τη φωτιά, το αφήνετε να κρυώσει και μετά προσθέτετε το ποτό και ανακατεύετε.
Για τη Μους σοκολάτας: Τεμαχίζετε την κουβερτούρα. Βράζετε το γάλα και το ρίχνετε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Περιμένετε 1 λ, ώστε να μαλακώσει η σοκολάτα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα σοκολατένιο μείγμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: My style rocks 2: Το "καρφί" της Σπυροπούλου στην έναρξη της εκπομπής! (video)

Χτυπάτε στο μίξερ τη κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει και να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι (όχι τελείως σαντιγί). Την προσθέτετε στο μείγμα της σοκολάτας ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ με απαλές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω. Αφήνετε τη μους στο ψυγείο να σφίξει μέχρι να “στέκεται”.
Για τη συναρμολόγηση: Mε ένα κοφτερό πριονωτό μαχαίρι του ψωμιού, κόβετε οριζόντια το παντεσπάνι σε 3 ισόπαχους δίσκους. Τοποθετείτε τον ένα δίσκο σε μια πιατέλα, τον βρέχετε με ένα πινέλο με το 1/3 από το σιρόπι. Απλώνετε επάνω το 1/3 περίπου από τη μους και ακολουθείτε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά τελειώνοντας με τη μους.
Καλύπτετε όλη την επιφάνεια με τρούφα και αφήνετε τη τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-5 ώρες πριν σερβίρετε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share