Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πανεύκολα μελομακάρονα με επικάλυψη σοκολάτας (Video)

Είναι φανταστικά!

7 Δεκεμβρίου 2018 09:55
Πανεύκολα μελομακάρονα με επικάλυψη σοκολάτας (Video)

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και τα πατροπαράδοτα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες μαζί με τις δίπλες έχουν τη τιμητική τους.

Δεν νοείται ελληνικό σπίτι, απανταχού της γης χωρίς αυτά τα υπέροχα γλυκίσματα τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων.

Εδώ σας δίνουμε μια συνταγή, με το σχετικό βίντεο με την εκτέλεση της συνταγής, του Δημ. Μιχαηλίδη για λαχταριστούς κουραμπιέδες με επικάλυψη σοκολάτας για τους λάτρεις της σοκολάτας και όχι μόνο. Δοκιμάστε τα.

Υλικά συνταγής

Για το σιρόπι
525 γρ. ζάχαρη
375 γρ. νερό
1 στικ κανέλας
1 κ.σ. μέλι

Για τα μελομακάρονα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έγκλημα στη Ρόδο: Νέες αποκαλύψεις βόμβα από τον Αλέξη Κούγια! - «Και στο νοσοκομείο να την πήγαιναν... »

350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
50 γρ. κακάο
20 γρ. ζάχαρη άχνη
1/2 κ.γ. γαρίφαλο σκόνη
1 κ.γ. κανέλα σκόνη
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα σκόνη
265 ml ελαιόλαδο
200 ml χυμό πορτοκαλιού
30 γρ. λιωμένο βιτάμ

Για την επικάλυψη

300 γρ. κουβερτούρα 52% κακάο, ψιλοκομμένη
λίγο ηλιέλαιο
καρύδια κοπανισμένα για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Αν δεν μου κάτσεις δεν φεύγεις από εδώ...": Σοκ για την Τατιάνα Στεφανίδου!

Για το σιρόπι: Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνετε τη ζάχαρη, το νερό και το στικ κανέλας, ανακατεύετε να ενσωματωθούν και τα αφήνετε να βράσουν για 2 λ από την ώρα βρασμού. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά προσθέτετε τη 1 κ.σ. μέλι, ανακατεύετε καλά και αφήνετε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει τελείως..

Για τα μελομακάρονα: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο και τα ανακατεύετε καλά με σύρμα και τα αφήνετε στην άκρη.

Σε άλλο μπολ ρίχνετε τη ζάχαρη άχνη, τη κανέλα, το γαρίφαλο και τη μαγειρική σόδα και τα ανακατεύετε με το σύρμα. Στη συνέχεια προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και σταδιακά το χυμό πορτοκαλιού και το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως τα υλικά.

Ρίχνετε το μείγμα ελαιόλαδου στο μπολ με το μείγμα αλευριού και ζυμώνετε μέχρι να έχετε ένα λείο, ομογενοποιημένο μείγμα. Μην το ζυμώσετε πολύ για να μη βγάλει η ζύμη το λάδι της. Πλάθετε το μείγμα σε μικρά μπαλάκια, 35 γρ. περίπου το κάθε ένα, και τους δίνετε το μακρόστενο σχήμα των μελομακάρονων.
Τα τοποθετείτε, το ένα δίπλα στο άλλο, στο μεγάλο ταψί του φούρνου το οποίο έχετε στρώσει με χαρτί ψησίματος, και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 25 λ.

Για το σιρόπιασμα: Βγάζετε τα μελομακάρονα από το φούρνο και έτσι όπως είναι καυτά τα ρίχνετε αμέσως μέσα στο κρύο σιρόπι. Τα αφήνετε για 15 περίπου δευτερόλεπτα και μετά τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρετε σε σχάρα όπου τα αφήνετε 20 λ να στραγγίξουν.

Για την επικάλυψη: Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Έβαλαν βόμβα στο κανάλι..." - Θρίλερ για τον Νίκο Χατζηνικολάου!

Το αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε λίγο ηλιέλαιο και ανακατεύετε με μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και έχετε ένα σχετικά ρευστό μείγμα.

Μετά ρίχνετε σταδιακά τα μελομακάρονα, ένα τη φορά, μέσα στο μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα και τη βοήθεια ενός μικρού κουταλιού και ενός πιρουνιού τα καλύπτετε με τη σοκολάτα όπως θα δείτε στο πιο κάτω βίντεο.

Τα μεταφέρετε σε δίσκο στρωμένο με λαδόκολα, τα πασπαλίζετε με λίγη κοπανισμένη καρυδόψιχα, και συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να καλύψετε με τη σοκολάτα όλα τα μελομακάρονα. Μόλις κρυώσει και σταθεροποιηθεί η σοκολατένια επικάλυψη τα μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος και … Καλά Χριστούγεννα!

[youtube] https://www.youtube.com/watch?v=FRSfrFSwO28 [/ youtube]

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share