Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018

Κέικ με αχλάδια

Πενταντόστιμο!

6 Δεκεμβρίου 2018 18:50
Κέικ με αχλάδια

Ένα γευστικότατο, αφράτο και ζουμερό κέικ με αχλάδια που σίγουρα θα σας ξετρελάνει με την απίστευτη γεύση του. Μια συνταγή (από εδώ) για ένα κέικ που με την υπέροχη γεύση και τα αρώματα των αχλαδιών, του μελιού και των μπαχαρικών το κάνουν ακαταμάχητο και σίγουρα δεν μπορείτε να αντισταθείτε. Απλά δοκιμάστε το!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Αποτελεί και πρότυπο κιόλας..." - Έξαλλος ο Γιώργος Παπαδάκης!

Υλικά συνταγής
4 μέτρια αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα στα 8
100 γρ. (5 κ.σ.) μέλι
1/2 λεμονιού το χυμό
180 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
120 γρ. ζάχαρη καστανή
2 μεγάλα αυγά
220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1/2 κ.γ. κανέλα
100 ml φρέσκο γάλα (1,5% λιπαρά)
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι βάζετε τα αχλάδια, το μέλι και το χυμό λεμονιού και τα μαγειρεύετε, σε μέτρια φωτιά για 15 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, τα στραγγίζετε από το σιρόπι τους και κρατάτε το σιρόπι στην άκρη.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, και βουτυρώνετε καλά μια ταρτιέρα με διάμετρο βάσης 23 εκ. Την αφήνετε στην άκρη.

Σε ένα μπολ βάζετε το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε τα αυγά σταδιακά, ένα τη φορά, χτυπώντας μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ενσωματώνονται πλήρως.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιώργος Παπαδόπουλος: Στα "μαχαίρια" με τον Νότη Σφακιανάκη! Αποχώρησε από το σχήμα μια μέρα πριν την πρεμιέρα!

Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το μοσχοκάρυδο και τη κανέλα και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν. Τέλος προσθέτετε το γάλα και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Αδειάζετε το μείγμα στη ταρτιέρα και στρώνετε ομοιόμορφα τα αχλάδια στην επιφάνειά του. Ψήνετε το κέικ σας για 50 λ περίπου ή μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα. Το βγάζετε από το φούρνο και όσο είναι ακόμα ζεστό, το μεταφέρετε σε πιατέλα και το περιχύνετε με το σιρόπι που κρατήσετε. Το σερβίρετε αμέσως πασπαλισμένο (προαιρετικά) με ζάχαρη άχνη.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share