Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Φτιάξτε τα πιο νόστιμα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα!

Θα τα λατρέψετε!

5 Δεκεμβρίου 2018 09:38
Φτιάξτε τα πιο νόστιμα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα!

Γιατί να περιμένουμε κι άλλο ενώ μπορούμε ν’ αγοράσουμε τα υλικά και να φτιάξουμε τώρα τα αγαπημένα μας γιορτινά μπισκότα; Θα γεμίσει όλο το σπίτι κανέλα και θα γίνουμε ξανά παιδιά απολαμβάνοντάς τα βουτηγμένα σε μια κούπα ζεστό γάλα!

Η συνταγή για τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα δεν είναι δύσκολη, ενώ μπορείτε να προσκαλέσετε και τα παιδιά σας να γίνουν μικροί μάγειρες και να φτιάξετε μαζί αυτή την υπέροχη συνταγή!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σπαραγμός και οδύνη: Η 21χρονη Ελένη μπαίνει για τελευταία φορά σπίτι της μέσα σε λευκό φέρετρο! (photos)

Τι χρειαζόμαστε για τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα;
3/4 φλιτζάνια ζάχαρη (κατά προτίμηση καστανή)
3/4 φλιτζάνια μελάσα
Λίγο αλάτι
150 γρ. βούτυρο
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Λίγο μοσχοκάρυδο
1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
3 φλιτζάνια αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 αυγό
Κουπ πατ σε διάφορα σχέδια

Royal icing
Πώς φτιάχνουμε τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα;

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη μαγειρική σόδα.

Βάζουμε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε μέσα στο βούτυρο μέχρι να λιώσει.

Όταν αποσύρουμε απ’ τη φωτιά, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη μελάσα, το αλάτι, το τζίντζερ, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε στο μείγμα και το αυγό και χτυπάμε για 1-2 λεπτά τα υλικά μαζί.

Συνεχίζουμε ρίχνοντας μέσα το αλεύρι και τα υγρά υλικά, ενώ ανακατεύουμε καλά για να σχηματιστεί η ζύμη μας.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο παραλληλόγραμμα κομμάτια, σαν χοντρό φύλλο. Τυλίγουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο τη ζύμη για 45 λεπτά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξεφτίλα: Η απαράδεκτη ερώτηση της Τατιάνας Στεφανίδου στον πατέρα της 21χρονης φοιτήτριας!

Στρώνουμε σε δύο ταψάκια αντικολλητικό χαρτί και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς.

Ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο τη ζύμη για να είναι τραγανά τα μπισκότα μας.

Κόβουμε τη ζύμη σε διάφορα σχέδια με τα κουπ πατ μας, τα οποία καλό είναι πριν τα χρησιμοποιήσουμε, να τα βουτάμε στο αλεύρι.

Βάζουμε τα μπισκότα στα ταψάκια μας και τα ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά. Όταν σκουρύνουν οι άκρες τους, είναι έτοιμα.

Φτιάχνουμε ό,τι σχέδια θέλουμε χρησιμοποιώντας το royal icing.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share