Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Εύκολη συνταγή για Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια από πτι μπερ!

Θα τρελάνουν μικρούς και μεγάλους!

2 Δεκεμβρίου 2018 15:54
Εύκολη συνταγή για Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια από πτι μπερ!

Τώρα οι οι Χριστουγεννιάτικες συνταγές έχουν βγει στη φόρα, σου έχω μια από τις πιο εντυπωσιακές αλλά παράλληλα παρεξηγημένες, γιατί μπορεί να μοιάζει δύσκολη, αλλά δεν είναι. Τα Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια από πτι μπερ, θα μαγέψουν εσένα και τους καλεσμένους σου, και είναι ιδανική επιλογή για διακόσμηση μπουφέ, τραπεζιού ή ακόμα και να το προσφέρεις ως δώρο σε καλεσμένους σου.

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι λίγα, ενώ πρέπει να επιστρατεύσεις τη φαντασία και το μεράκι σου, για να έχουν τα σπιτάκια το προσωπικό σου γούστο και χρώμα. Χωρίς ψήσιμο και μπελαλίδικες δουλειές, μόνο η διακόσμηση θα σου πάρει λίγο χρόνο, αλλά σου υπόσχομαι ότι θα είναι η πιο ευχάριστη ώρα, αφού θα είναι εξαιρετικά δημιουργική.


Πως να φτιάξεις Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια από πτι μπερ!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor 3: Κουκλάρα ηθοποιός του «Έλα στη θέση μου» στο ριάλιτι επιβίωσης!

Υλικά:

1 πακέτο πτι μπερ
1,5 φλιτζάνι ζάχαρη
Για τη διακόσμηση:

2 ασπράδια αυγού
300 γραμμ. ζάχαρη άχνη
2 κουτ. γλ. χυμό από λεμόνι
1 βανίλια
χρώματα ζαχαροπλαστικής
Πως το κάνεις:

Αρχικά λιώνεις τη ζάχαρη σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι σε σιγανή φωτιά.

Έπειτα βάζεις τη βάση από τα πτι μπερ και τα κολλάς στις γωνίες με τη λιωμένη ζάχαρη. Μετά στήνεις το σπιτάκι και αφήνεις τη σκεπή για το τέλος. Προαιρετικά, μπορείς να βάλεις μέσα στο σπιτάκι σοκολατάκια, ζαχαρωτά και άλλα τέτοια καλούδια.

Κόβεις ένα μπισκότο πτι μπερ σε τρίγωνα και παίρνεις ακόμα δύο για τα πλαϊνά και βάζεις τη σκεπή όπως στη φωτογραφία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ZARA: Η ιδανική σαλοπέτα για τις βόλτες σου αλλά και το γραφείο!

Μετά για τη διακόσμηση, χτυπάμε τα ασπράδια με το χυμό λεμόνι στο μίξερ, να αφρατέψουν και έπειτα ρίχνω τη βανίλια και την ζάχαρη άχνη. Το γλάσο σου είναι έτοιμο. Μπορείς να το χρωματίσεις με χρώματα ζαχαροπλαστικής, ή να το χωρίσεις σε 2-3 μέρη και να έχεις πολλα χρώματα για διακόσμηση. Το βάζεις σε κορνέ και «ντύνεις» το σπιτάκι σου όπως εσύ το επιθυμείς. Προαιρετικά στο τέλος μπορείς να βάλεις καραμελάκια smarties, τρούφα πολύχρωμη, πουράκια και ότι άλλο εσύ θέλεις. Παρακάτω σου δείχνω μερικά σπιτάκια για να πάρεις ιδέες.


Μπορείς να δεις ακόμα Εύκολα και εντυπωσιακά Χριστουγεννιάτικα brownies με σοκολάτα!

Το Χριστουγεννιάτικο σπιτάκι από πτι μπερ, αποτελεί την πλέον εύκολη και δημιουργική συνταγή που θα απασχολήσει ευχάριστα μεγάλους αλλά και μικρούς μέσα στην κουζίνα. Προμηθεύσου με τα απαραίτητα και φτιάξε ένα μοναδικό δώρο για εσένα και τους αγαπημένους σου.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share