Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κεφτεδάκια με βίδες στο φούρνο!

Πεντανόστιμο!

20 Νοεμβρίου 2018 19:05
Κεφτεδάκια με βίδες στο φούρνο!

Μια συνταγή για ένα πεντανόστιμο, λαχταριστό φαγητό. Υπέροχα κεφτεδάκια με βίδες, περιχυμένομε τυριά στο φούρνο. Ένα λαχταριστό φαγητό για το καθημερινό τραπέζι αλλά και τους καλεσμένους σας.

Υλικά συνταγής
2 φλ. τσαγιού ζυμαρικό βίδες
Για τα κεφτεδάκια
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3/4 φλ. τσαγιού φρέσκα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
1 μεγάλο καρότο τριμμένο
1 μεγάλο κολοκύθι τριμμένο
150 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 φλ. τσαγιού ξερό ψωμί ψιλο-θρυμματισμένο στο μούλτι
1 μεγάλο αυγό
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Για το ταψί
700 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας (Passata)
1 κ.γ. ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί ήπια γραβιέρα ή τσένταρ ή μοτσαρέλα
1/2 φλ. τσαγιού τυρί παρμεζάνα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τροχαίο στην Κυπαρισσία: Σπαραγμός και οδύνη στην κηδεία του 15χρονου Νίκου! (photo)

Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις ή στους 160 βαθμούς στον αέρα. Βράζουμε τις βίδες σε μπόλικο αλατισμένο νερό “αλ τέντε” τις στραγγίζουμε, τις λαδώνουμε με 2 κ.σ. λάδι και τις αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε σε μεγάλο μπολ το κιμά, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το βασιλικό, το καρότο, το κολοκύθι, τα μανιτάρια, το αυγό, τη τριμμένη φρυγανιά ή το θρυμματισμένο στο μούλτι ξερό ψωμί αλατοπίπερο και 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τα ζυμώνουμε πολύ καλά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τατιάνα Στεφανίδου: Εμφανίστηκε στην εκπομπή χωρίς σουτιέν! (video)

Πλάθουμε 24 στρογγυλά κεφτεδάκια (2 κ.σ. μείγμα κιμά για κάθε κεφτεδάκι), τα τοποθετούμε σε μεγάλο πιάτο, τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε για 10 λ στο ψυγείο. Στη συνέχεια ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε σε παρτίδες τα κεφτεδάκια για 5-6 λ ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να θωρακιστούν.
Αδειάζουμε σε πυρέξ το χυμό ντομάτας, λίγο αλάτι και ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα σουρωμένα ζυμαρικά, ανακατεύουμε, τοποθετούμε από πάνω τα κεφτεδάκια και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια του φαγητού με τα τριμμένα τυριά.
Σκεπάζουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λ στο προθερμασμένο φούρνο. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 10 λ επιπλέον ή μέχρι να ροδίσει το τυρί. Πασπαλίζουμε, προαιρετικά, με φρέσκα φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share