Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Συνταγή για σπιτικά rolls με σοκολάτα!

Λαχταριστά!

19 Νοεμβρίου 2018 11:00
Συνταγή για σπιτικά rolls με σοκολάτα!

Σου δείχνουμε τη συνταγή για τα καλύτερα σπιτικά rolls με σοκολάτα, για να τα απολαμβάνεις όλη την εβδομάδα με τον καφέ ή το τσάι. Είναι μια σκέτη απόλαυση, είναι αφράτα και πάρα πολύ νόστιμα!
Αυτά τα σπιτικά rolls με σοκολάτα, μπορούμε να τα απολαύσουμε ζεστά μόλις έχουν βγει από τον φούρνο, αλλά μπορούμε να τα διατηρήσουμε και στο ψυγείο μέχρι και τρεις μέρες. Σ΄αυτή την περίπτωση, σου προτείνουμε να ζεστάνεις τα rolls στον φούρνο μικροκυμάτων πριν τα σερβίρεις.

Τι θα χρειαστείς για τα rolls με σοκολάτα;
Για τη ζύμη:

1 φλιτζάνι χλιαρό γάλα
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ξηρή μαγιά
2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
1 κουταλάκι αλάτι
3 + 1 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για τη γέμιση:

1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κακάο
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
6 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι chips ή ψιλοκομμένη σοκολάτα
Για την επικάλυψη:

1/8 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 φλιτζάνι τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1/4 φλιτζάνι κακάο
1-2 κουταλιές της σούπας γάλα
Πώς θα φτιάξεις τα rolls με σοκολάτα;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor Διαρροή: Αυτός είναι ο 2ος άνδρας και μάλιστα κούκλος που συμφώνησε για το Survivor 3!

Συνταγή:
Για τη ζύμη: Σε ένα μίξερ ανακατεύουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Τα ανακατεύουμε για 5-10 λεπτά.
Προσθέτουμε τα αυγά, το βούτυρο και το αλάτι και ανακατεύουμε. Αργά αργά προσθέτουμε τα 3+ 1 φλιτζάνια αλεύρι και ανακατεύουμε σε μεσαία με χαμηλή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη. Η ζύμη θα πρέπει να είναι λίγο κολλώδης.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και αναμειγνύουμε σε χαμηλή ταχύτητα. Ζυμώνουμε τη ζύμη με τα χέρια για περίπου 5 λεπτά και τη μεταφέρουμε σε ένα ελαφρώς βουτυρωμένο μπολ. Καλύπτουμε τη ζύμη χαλαρά με μια πετσέτα και την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 10 λεπτά.
Για τη γέμιση: Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε μαζί τη καστανή ζάχαρη, το κακάο και τη κανέλα και το αφήνουμε στην άκρη.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100 ° C και τοποθετούμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε ορθογώνιο και αλείφουμε όλη την επιφάνεια του με βούτυρο. Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα με τη ζάχαρη και τα κομμάτια σοκολάτας. Ρολάρουμε τη ζύμη ομοιόμορφα και κόβουμε στη συνέχεια 12 ίσου μεγέθους rolls.

Απενεργοποιούμε τον φούρνο και τοποθετούμε τα rolls στον φούρνο για να φουσκώσουν. Τα αφήνουμε για 30 λεπτά στον φούρνο, για να διπλασιαστούν σε μέγεθος.
Ψήνουμε τα rolls για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Περιμένουμε 10-15 λεπτά αφού έχουν ψηθεί, για να τα βγάλουμε από τη λαδόκολλα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αδιανόητο: Το κατόρθωμα του Σκλαβενίτη που ξεπέρασε ΔΕΗ, ΟΤΕ και τράπεζες!

Για την επικάλυψη: Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε με ένα μίξερ το βούτυρο και το τυρί κρέμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνης και ανακατεύουμε μέχρι να συνδυαστούν τα υλικά. Προσθέτουμε το κακάο και 1 κουταλιά γάλα. Ρίχνουμε περισσότερο γάλα εάν χρειάζεται.
Τοποθετούμε την επικάλυψη στα rolls αφού έχουν κρυώσει.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share